Понеделник,

Директорът на научния фонд хвърли оставка

От: Failed to load user -
4318
Директорът на научния фонд хвърли оставка
A
A
A

София. Управителят на фонд "Научни изследвания" акад. Владимир Овчаров е подал оставка пред просветния министър Анелия Клисарова. Причината са раздори около новия конкурс на фонда, по който трябваше да бъдат раздадени 11 800 000 лева само на проекти, които са били порязани в предишния конкурс.

Именно заради скандалното раздаване на пари в него си отидоха предишното ръководство на фонда и просветният министър Сергей Игнатов след протести от страна на учените. "Не мога да работя с изпълнителен съвет, който ми поставя такива заповеди", коментира пред "Стандарт" акад. Овчаров, но отказа подробности.

Според запознати имало лобистки интереси за някои от проектите от страна на членове на ИС. Овчаров поясни, че е дал оставката си още в края на миналата седмица, но до момента министър Анелия Клисарова не я е разписала.

Пред "Стандарт" тя заяви, че във вторник ще разговаря с него.

"Това е лично негово решение, може би не са му издържали нервите, защото заварихме фонда буквално в насипно състояние. А той е на най-тежкото място, където са всички административни неуредици", каза пък председателят на изпълнителния съвет проф. Пламен Мишев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията