Дървена ваканция за 10 училища в Хасковско

Дървена ваканция за 10 училища в Хасковско | StandartNews.com

10 училища в Хасковски регион са за неопределено време в дървена ваканция. В първия ден на седмицата заради зимната обстановка и изпокъсаните кабели за ток, които ги оставиха на студено, врати не отвориха училищата в хасковските села Долно Големанци и Малево. Двете СОУ в Минерални бани и с. Караманци също са в дървена ваканция до сряда включително. В понеделник за неопределено време са затворени и четирите училища в община Стамболово.

Класните стаи включително и във вторник остават празни и в ивайловградските села Железник и Белополци.

Хасковското село Клокотница пък осъмна с пълноводна река. Селото е било без ток два дни, уточни кметът. В понеделник заради изпокъсани кабели все още 15 от къщите бяха на тъмно. В центъра на селото пък под напора на тежкия сняг, превърнал се заради положителните температури в буци, автобусната спирка е поддала и навесът й е пропаднал.

Според кмета Евгени Трендафилов обаче най-тревожното предстои, особено ако се задържат температурите над нулата по-дълго и започне интензивно снеготопене. Има опасност местната река отново да направи сериозни разливи в населеното място, както се случи преди пет месеца.

В понеделник по обед беше обявено бедствено положение в община Минерални бани. Кметът на общината Мюмюн Искендер е издал заповедта заради усложнената обстановка, възникнала след прекъсването на електрозахранването и водоснабдяването в повечето населени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай