Българско учебно заведение е с американска акредитация

Българско учебно заведение е с американска акредитация | StandartNews.com

Добрич. Обучението в Кулинарна Академия HRC е признато от Американската Кулинарна Федерация, като отговарящо на международните стандарти за 2-годишно кулинарно образование, съобщиха от академията, която е в Добрич, но вече има свой филиал и в столицата. Кулинарна Академия HRC е получила престижната акредитация от Комисията за Акредитация на Американската Кулинарна Федерация (ACFEFAC). Академията е едва вторият кулинарен институт на европейския континент признат от Американската кулинарна федерация. "Стандартите на ACFEF обикновено не позволяват повече от 3 години за първоначална акредитация на учебни заведения извън САЩ. Кулинарна Академия HRC надмина очакванията на комисията и вече е носител на първоначална акредитация за период от 5 години", сподели Мария Полименова - директор на академия HRC.

 

Американската кулинарна федерация е организация на професионалисти в сферата, основана през 1929 г. в Ню Йорк. Днес ACF е лидер в кулинарната индустрия. Фондация за образование към Американската кулинарна федерация (ACFEF) е образователното звено на ACF. Кулинарна Академия HRC вече е представена в списъка с акредитирани учебни заведения на страницата на федерацията.

 

Кулинарна Академия HRC в продължение на 6 години успешно обучава студенти по кулинарно изкуство. В началото на 2014 година в Академията се учат 140 студенти от над 18 националности. Програмата на Кулинарна Академия HRC е с фокус върху практиката и представлява динамичен 2-годишен курс на обучение, воден изцяло на английски език от интернационален екип преподаватели и включващ над 12 месеца стажове във високо категорийни хотели и ресторанти в Европа, Близкия Изток, Южна Африка и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай