Неделя,

Асоциация се опълчи на Клисарова

От: Failed to load user -
4345
Асоциация се опълчи на Клисарова
A
A
A

Европейската асоциация на издателите на учебници скочи срещу идеята на просветния министър Анелия Клисарова за въвеждане на един учебник по всеки предмет. Тя е изпратила становище до издателство "Просвета", в което посочва, че това ще компрометира качеството на образованието.

"Въвеждането на един учебник по предмет, списван само от учители и без сътрудничество с професионални автори и издатели, противоречи на най-добрите практики в образованието", пишат евроиздателите. Според тях, учебниците трябва да отчитат индивидуалните особености на децата, което няма как да се направи с единен учебник. В становището си издателите призовават правителството "да преосмисли позицията си".

Междувременно министър Клисарова отстъпи леко от нея, като заяви, че единият учебник може да се печата отново от издателствата, а не от МОН. Тя обаче иска министерството да държи авторските права. Клисарова предложи авторските колективи на издателствата да се включат в правенето на помагалата, съпътстващи базовия учебник. Те щели да бъдат два вида - за усвояване на знанията и за надграждане на тези знания.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички