Абитуриенти в битка за вуза на "Ягуар"

Абитуриенти в битка за вуза на "Ягуар" | StandartNews.com

Университетът идва с оферта за високи стипендии

Кандидати за Шерлок Холмс вземаха отпечатъци по време на демонстрацията

Университетът в Ковънтри превърна десетки абитуриенти в Шерлок Холмс за броени часове. Това стана по време на специална демонстрация пред кандидат-студентите в столицата. С ролеви игри и състезания най-модерният университет във Великобритания представи пред дванайсетокласниците възможностите да учат в него, включително със стипендия.

Тази година висшето училище, което е известно и като основната база с кадри за автомобилния гигант "Ягуар", предлага стипендии на обща стойност един милион паунда. Демонстрациите ще продължат и във Велико Търново и Варна.

В специални мобилни лаборатории българските ученици участваха в шест ролеви игри, в които трябваше да се справят с технически, логически и комуникационни задачи. Сред задачите бе например разработване на бизнес идея, която екипите могат да предоставят чрез проект на стойност до 50 000 паунда. След това трябваше и да защитят този проект пред бъдещите "спонсори", които в този случай бяха съдиите в състезанието. Играта печели екипът, който получи най-голяма сума за финансиране на проекта си. Друго предизвикателство бе в областта "Арт и дизайн", в която учениците трябваше да разработят бърз концептуален дизайн, като създадат своя история, скицират главния герой, изработят 3D дизайн, проектират обекта си и го изработят от хартия. Най-много желаещи обаче събра демонстрацията по криминология и разследване на престъпления. Идеята е кандидат-студентите, които искат да учат тази специалност, да придобият опит от първа ръка при разследването на симулирано местопрестъпление. На десетките кандидат-криминалисти се наложи да вземат отпечатъци от "местопрестъплението", да събират и класифицират улики, за да стигнат до истинския извършител. Тъй като в последните години криминологията е изключително търсена специалност от кандидатстващите в Англия младежи, желаещите бяха десетки.

"Предизвикателство: Хартиени кули" пък бе насочено към учениците с интерес в областта на строителството и дизайна. В тази ролева игра участниците имаха задачата да построят най-високата възможна кула от материалите, които са им осигурени, след което тя бе тествана за издръжливост.

Инженерното предизвикателство в областта на автомобилния дизайн пък бе свързано с разработка на оразмерено превозно средство, така че когато то се блъсне в стена или друга твърда повърхност, предната му част да запази пътниците. Вместо пътници в демонстрационните купета бяха поставени яйца, които трябваше да оцелеят при удара.

Coventry University спечели за трета поредна година титлата "Модерен университет на годината" в класациите на Times и Sunday Times Good University Guide 2016.

За втора година пък университетът е номер едно в класацията за качество на преподаване, като това е установено чрез изследване на студентската удовлетвореност сред младежите от всички британски университети. Същевременно Coventry University College е сред университетите, обявени за уникални и визионерски заради иновативния си подход към висшето образование. През септември Coventry University получи и QueenТs Award for Enterprise за международното си разрастване и успех през последните 6 години, което го прави един от малкото университети с подобна награда.

Автомобилният гигант Jaguar от години разполага със специален кариерен център в учебното заведение. Интерес към възпитаници на университета проявяват дизайнерите на автомобилната компания, която в началото на тази година обяви инвестиция в размер на 500 млн. британски паунда за изграждане на нов завод на концерна в близост до летище Ковънтри. Фабриката ще бъде готова и ще влезе в експлоатация след 4 години, като се планира разкриване на минимум 1000 работни места. Обучението на бъдещите служители на гиганта е залегнало в програмите по специалността автомобилен дизайн на университета в Ковънтри.

Хора от бизнеса преподават в Henley

Представители на Henley Business School, част от един от водещите университети във Великобритания University of Reading, ще набират студенти у нас в сряда. По време на презентацията те ще търсят както студенти в бакалавърска степен, така и бъдещи магистри.

Висшето училище е създадено през 1945 година, а днес е известно като място за бъдещи бизнес лидери, тъй като възпитаниците му намират професионална реализация още в първите 6 месеца след дипломирането си. В учебното заведение се подготвят специалисти в сфери като бизнес и мениджмънт, предприемачество, счетоводство и финанси, управление на собствеността. Henley Business School има стабилни партньорства по цял свят и дава възможности за обучение и кариерно развитие във водещи световни организации, като BBC, British Airways, Vodafone, Microsoft. Теорията винаги е съчетана с практика в реална бизнес среда. Училището има над 7000 студенти от 140 страни, а голяма част от преподавателите са известни имена в индустриалния свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай