Събота,

Спецслужбите подхванаха фалшивите дипломи

От: Failed to load user -
102
Спецслужбите подхванаха фалшивите дипломи
A
A
A

София. Министерството на образованието, българските университети и средни училища не печатат фалшиви дипломи. Това каза министърът на образованието и науката Сергей Игнатов пред журналисти. „Ако има фалшиви дипломи, става дума за престъпление от общ характер на физически лица. В конкретния случай с турските, тези физически лица са граждани на друга държава, поради което аз съм дал целия случай с един пакет до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той реагира на момента и специализираните служби са се заели с този въпрос”, обясни Игнатов.

„Данните, с които разполагаме, са малко. Това, което е причина за решението, е една диплома от 1994 г., на която е подменено приложението. Това е преди 18 години. Айде да ме убеди някой сега, че става дума за организирана престъпна мрежа в България”, коментира Игнатов.

Специализираните органи са се заели със случая. „Напълно е възможно да има помагачи и от българската университетска среда и затова всеки, който бъде хванат, ще си получи заслуженото”, каза министърът. По думите му няма български университет или училище, което да има и печатница за фалшиви дипломи.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички