Спецслужбите подхванаха фалшивите дипломи

Спецслужбите подхванаха фалшивите дипломи | StandartNews.com

София. Министерството на образованието, българските университети и средни училища не печатат фалшиви дипломи. Това каза министърът на образованието и науката Сергей Игнатов пред журналисти. „Ако има фалшиви дипломи, става дума за престъпление от общ характер на физически лица. В конкретния случай с турските, тези физически лица са граждани на друга държава, поради което аз съм дал целия случай с един пакет до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той реагира на момента и специализираните служби са се заели с този въпрос”, обясни Игнатов.

„Данните, с които разполагаме, са малко. Това, което е причина за решението, е една диплома от 1994 г., на която е подменено приложението. Това е преди 18 години. Айде да ме убеди някой сега, че става дума за организирана престъпна мрежа в България”, коментира Игнатов.

Специализираните органи са се заели със случая. „Напълно е възможно да има помагачи и от българската университетска среда и затова всеки, който бъде хванат, ще си получи заслуженото”, каза министърът. По думите му няма български университет или училище, което да има и печатница за фалшиви дипломи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай