60 000 първолаци влизат в клас

60 000 първолаци влизат в клас | StandartNews.com

Над 60 000 деца ще чуят за първи път школския звънец днес. 10 500 са първокласниците в София, което е с 500 повече от миналата есен.

Учебната година няма да стартира в близо 90 училища. Причина за това са продължаващите ремонти.

Почти всички министри ще гостуват на различни учебни заведения в страната. Образователният министър ще е във Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в София. По-късно, заедно със здравната си колежка Десислава Атанасова, той ще участва в откриването на академичната учебна година в Медицинския университет - София.

Сутринта вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде в СОУ „Христо Смирненски“ в Хисаря, а в 13.20 часа ще е гост на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч, където ще даде начало на строителството на нов физкултурен салон.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София в 10 ч., а в 11,30 ч. ще поздрави учениците и преподавателите в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще е в Тракийския университет в Стара Загора. МВР шефът Цветан Цветанов пък ще открие новата учебна в столичното 11 СОУ в 09.00 часа. Училището ще разполага с интерактивна площадка, на която децата ще се обучават по пътна безопасност.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще гостува на две пловдивски училища - СОУ „Константин Величков” и СОУ „Св. Патриарх Евтимий”.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие в 10:30 часа първия учебен ден в Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Бургас.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков гостува на ІІІ Основно училище „Димитър Талев” в Благоевград - едно от десетте училища в страната, които получават по 1 млн. лв. са изграждане и реновиране на спортната си база.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие новата учебна година в 108 СОУ „Никола Беловеждов”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай