Събота,

2-о ОДЗ "Звънче" с ремонт за ЧРД

От: Администратор -
2-о ОДЗ "Звънче" с ремонт за ЧРД
A
A
A

Елитната забавачка става на 45 г., разширява се с две групи

Уют, престиж, професионализъм. С това грабва родителите 2-о ОДЗ "Звънче", закътано в полите на Витоша. 250 са децата на директорката Цеца Георгиева и на целия екип, който работи с нея. Малчуганите тук са щастливи и усмихнати, безгрижни и обичани. От сутрин до вечер се пеят песни, раздават се подаръци. Блясъкът в очите им пък е най-голямата победа и признателност, която г-жа Георгиева е получила през всичките години, в които е начело на 2-о ОДЗ.

Малчуганите от "Звънче" имат най-разнообразни занимания, които се осъществяват по програмата на МОН за предучилищна възраст. Сред тях са: изобразително изкуство, музика, природен свят, български език, математика. Имат и допълнителни дейности по интереси, които зависят от желанията на родителите. Могат да избират измежду английски и немски, философия за деца, народни и модерни танци, футбол, карате, както и редица други индивидуални занимания. Децата обожават да пътуват.

Редовно посещават изложби, ходят на зелени и бели училища. Едно от най-вълнуващите пътешествия тепърва им предстои - след 10-тина дни заминават на море в Приморско.

ОДЗ-2 "Звънче" е от сравнително по-старите детски учебни заведения в столицата. Тази година се навършват 45 г. от откриването му. Това ще бъде събитие, защото съвпада и с предстоящия огромен ремонт на учебното заведение, какъвто не е правен от години. Предстои да бъде изградена надстройка. "Имаме група, разположена на един етаж, и планираме върху нея да има още две. Така ще се получи още един салон, който ще използваме за спортната дейност на децата. Ще се разширим с две групи - ще има още удовлетворени желаещи", разказва директорката. Изпълнението на проекта предвижда още смяна на дограма и радиатори, ново технологично оборудване на кухнята, водопроводна инсталация и канализация. А средствата за ремонта са осигурени по европроекти от Столична община.

Едно от големите постижения на г-жа Георгиева е учредяването на сдружението на родителите през 2001 г. То функционира абсолютно успешно и към момента, а целта му е да подпомага финансово детското заведение. Почти всички родители участват на доброволен принцип. "Човешките ни взаимоотношения станаха по-близки. Това се превърна в трайна и успешна политика", коментира шефката на "Звънче".

Родители и учители пък са горди, че малчуганите постоянно участват в международни фестивали и никога не се връщат без медали и купи за постиженията си. Тази година например награда за най-добра рисунка спечелиха 6-годишните близнаци София и Кристиян Енчеви. Конкурсът, на който са се явили, се казва "Моята красива София". Талантът им е блеснал с рисунките на църквата "Александър Невски" и паметника на Васил Левски. За състезанието ги подготвила старшия учител Кристина Желева, която също е била удостоена с грамота за работата си с тях.
"Учителите ни са големи творци. Имаме ресурсен учител, педагогически съветник и логопед, а не всяка детска градина може да се похвали с такива кадри", споделя директорката. Самата Георгиева има четири издадени книги, посветени на работата й в градината. Директорката съвсем наскоро е завършила третата си магистратура в СУ - "Логопедия". Първите две са "Предучилищна педагогика" и "Мениджмънт на образованието". По думите й един ръководител трябва непрестанно да се усъвършенства, за да се чувства уверен пред родителите.

Призът за учител на годината в предучилищна възраст тази година е бил връчен на един от членовете на голямото семейство на 2-о ОДЗ "Звънче" - главния учител Милкана Мушанова. Г-жа Георгиева също е носител на наградата, само че през 2011-а. Детското заведение е озарено освен с купите, медалите и рисунките на малчуганите и от множеството отличия за професионализъм на целия екип.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички