235 завършиха Висшето военноморско училище

235 завършиха Висшето военноморско училище | StandartNews.com

Заместник-министърът на отбраната доц. д-р Десислава Йосифова участва днес, 13 август, в церемонията по връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2016" на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров". Тържественото събитие се проведе във Фестивалния конгресен център в гр. Варна и беше открито от началника на висшето училище комодор проф. д. в. н. Боян Медникаров.

„Днес за вас е един паметен ден, който ви отваря вратите към една трудна, но престижна професия. Затова съм сигурна, че винаги с благодарност и със заслужена гордост ще припознавате Висшето военноморско училище като „своето висше училище"", каза в обръщението си към студентите заместник-министър Йосифова. Тя поздрави випускниците и от името на министъра на отбраната Николай Ненчев за успешното дипломиране в международно признатото учебно заведение със 135-годишна история.

Своите дипломи получиха 235 студенти от образователно-квалификационна степен „бакалавър" и „магистър" от 12 специалности. Дипломи за образователно-квалификационна степен „магистър" получиха 42-ма студенти, 193 се дипломираха като бакалаври. Първенецът на студентите от „Випуск 2016" на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" е студент Миглена Цветкова, която завършва с общ успех „Отличен – 6.00" специалността „Мениджмънт на водния транспорт", образователно – квалификационна степен „бакалавър".
Първенецът на „Випуск 2016" получи награда от името на министъра на отбраната, която връчи заместник-министър Десислава Йосифова, а отлично представилите се в учебния процес и практика студенти бяха наградени от началника на Морското училище комодор проф. д. в. н. Боян Медникаров, който изтъкна, че от „Випуск 2016" завършват цяло съзвездие от отличници и много добри по успех студенти.

„Гордейте се с името и авторитета на вашето училище, пазете ги и ги утвърждавайте през целия си живот. Както неговото име е гарант за вашата реализация и кариера, така и самата ви кариера, професионалната ви етика и умения постоянно градят името на училището", заяви още заместник-министърът на отбраната.

На церемонията присъстваха още, зам.-командирът на Военноморските сили комодор Никола Каранов, народни представители, зам.-областният управител на Варненска област Дияна Агностева, зам.-кметът на град Варна Коста Базитов, висши офицери от Българската армия, представители на училищното настоятелство, на висши учебни заведения и на морския бизнес, общественици и граждани.

По-късно днес, в 18.00 ч., във Фестивалния и конгресен център в гр. Варна ще се проведе тържественото събрание-концерт по повод празника на Военноморските сили. Заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще наградят военнослужещи и цивилни служители от състава на Военноморските сили, отличили се с висок професионализъм при изпълнението на задачите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай