12 000 учители на национален събор в "Арена Армеец"

12 000 учители на национален събор в "Арена Армеец" | StandartNews.com

Министерството на образованието и науката събира днес над 12 000 учители на събор в "Арена Армеец".

Форумът започва в 11.00 часа с изпълнение на смолянски гайдари, официалното откриване ще направи президентът Росен Плевнелиев.

Приветствие към участниците ще има кметът на София Йорданка Фандъкова. Ще бъде излъчено и видеопослание от еврокомисаря за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще представи акцентите и предизвикателствата на новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Заместник-министър Диян Стаматов ще разясни основните акценти от новите държавни образователни стандарти, възможностите за квалификация на учителите, както и приоритетите на Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж" в областта на средното образование.

Делегатите ще получат и разяснителни материали за новия закон.

На националния учителски събор, който е под мотото "Мисия учител", ще има представители от всяко училище в страната, избрани от педагогическите съвети на училищата.

Целта на форума е учителите и цялото общество да бъдат максимално информирани за предстоящите промени, които произтичат от новия Закон за предучилищното и училищното образование, да се формират нагласите за бързо осъществяване на промените. Ще бъдат представени и новите моменти на държавните образователни стандарти, уточняват от МОН.

Съборът ще продължи до 13:30 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай