Събота,

Вигенин подкрепи съседните държави за ЕС

От: Failed to load user -
2229
Вигенин подкрепи съседните държави за ЕС
A
A
A

Скопие. България е голям привърженик на присъединяването на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО. Това е заявил новият външен министър на България Кристиан Вигенин на неформалната среща външните министри на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, предаде македонското електронно издание Инпрес, цитирано от агенция „Фокус". Вигенин е посочил още, че няма по-добро начало на нов пост от участието в подобна среща.

„България е наясно за своята отговорност в региона и като членка на ЕС и НАТО и е голям привърженик на присъединяването на страните от региона в тези организации. Членството е осъществима цел, когато бъдат изпълнени критериите", заявил Вигенин.

Той е оценил, че добросъседските отношения са важни за двустранното сътрудничество и ще допринесат з отношенията между Македония и България да се вдигнат на по-високо равнище и да дадат по-голямо сътрудничество.

„Европейските перспективи привличат икономическо социални промени, но и преодоляване на стереотипите на Балканите", посочил Вигенин.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията