Помислиха пиян за мъртвец, събуди се в моргата

Помислиха пиян за мъртвец, събуди се в моргата | StandartNews.com

Петеркув. Изразът "мъртво пиян" придоби напълно реален смисъл за един поляк, който толкова се напил, че го помислили за мъртвец и го пратили в моргата. Закономерно, когато впоследствие дошъл на себе си, изпаднал в шок.

Куриозната случка се развила в град Петеркув, разказва сайтът Breitbart.com, цитиран от БГНЕС. 56-годишният му жител Марек Михалски се напил до безсъзнание и припаднал на една пейка, в което състояние го открили минувачи. Те извикали "Бърза помощ", но пристигналите лекари не уловили пулс или каквито и да било признаци на живот.

Постановявайки смърт, те го сложили в специалния чувал за трупове и го закарали в моргата. Мъжът дошъл в съзнание след няколко часа, като вече лежал върху масата на патоанатома. За негов късмет лекарите още не били започнали да го режат. Той бил още в чувала, когато се опомнил, започнал да вика, но наблизо нямало никого. Без да дочака помощ, успял, както бил в чувала, да падне на пода, а след това и да излезе от моргата.

Сега на трезва глава Михалски смята да съди болницата, защото след случилото се все сънува кошмари. "Помня, че седях на пейката. А след това изведнъж се озовах в моргата", цитира го британското издание Metro.

"Някой трябва да понесе отговорността. Сега сънувам кошмари как лекарите ме разрязват на парчета, не вярват, че съм жив", разказва полякът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай