Още трима депутати от "Златна зора" отиват на съд

Още трима депутати от "Златна зора" отиват на съд | StandartNews.com

Атина. Аплодирани от близо 150 привърженици, още трима депутати от нацистки-вдъхновената партия Златна Зора в Гърция се явиха в съда, след като им бяха повдигнати обвинения за участие в престъпна организация, предаде АП.

Изслушването на тримата депутати беше отложено за 7 декември, за да могат да подготвят защитата си.

Те отричат ​​обвиненията, като твърдят, че обвиненията са политически мотивирани поради нарастващата популярност на партията на крайно десните.

Пред подобни обвинения се изправиха общо девет от 18-те депутати от неонацистката партия.

Разследването срещу партията започна след убийството през септември на рапър антифашист, за което беше обвинен поддръжник на Златна зора.

Йоргос Герменис, Панайотис Илиопулос и Статис Букурас, чиито парламентарен имунитет беше отнет миналия месец, са изправени пред същите обвинения, които бяха повдигнати и срещу лидера на партията Никос Михалолиакос, както и срещу петима други депутати от Златна зора, посочва Катимерини.

В същото времен партията покани своите поддръжници да се съберат на митинг на централния площад "Синтагма" в Атина на 7 декември, събота, за да поискат освобождаването от предварителния арест на лидера на партията Михалолякос.

Планира се демонстрантите да се съберат на площада в 19.00 часа, след което да направят шествие до сградата на правосъдното министерство, посочи говорителят на партията Илиас Касидиарис.

Златна зора спечели 7 процента от гласовете на парламентарните избори през 2012 г. В момента е третата по популярност партия с 10 процента подкрепа, отбелязва АП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай