Сряда,

Марси Рийс: ЕС трябва да ограничи дейността на "Хизбулла"

От: Failed to load user -
1059
Марси Рийс: ЕС трябва да ограничи дейността на "Хизбулла"
A
A
A

Бургас. Европейският съюз трябва да предприеме конкретни мерки за ограничаване дейността на "Хизбулла", заяви в Бургас посланикът на САЩ Марси Рийс. Нейно превъзходителство не скри задоволството си от напредъка на разследването по бомбения атентат на летище Бургас. "Българското правителство проведе цялостно разследване, което все още продължава, и изрази виждането си, че следите сочат към "Хизбулла". Ние подкрепяме виждането на българското правителство в процеса на разследването", заяви посланик Рийс и изрази задоволство от думите на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев относно доказателствата за атентата.

Тя посочи, че денят 18 юли е тъжен за всички, тъй като се отбелязва печалната годишнина от бомбения атентат, отнел 6 човешки живота. "Още веднъж ще поднесем съболезнования на семействата на жертвите и ще изразим твърдата си решителност да продължим да си сътрудничим в борбата с тероризма", каза Марси Рийс.

По повод на масовите протести в България Нейно превъзходителство заяви, че те са породили дискусии по много важни теми и демокрацията изисква да се уважи правото на хората за мирни демонстрации. Посланик Рийс допълни още, че назначаването на хора на важни постове трябва да става прозрачно, да се осигури публичност и да има изслушвания за представянето на техните биографии.

По време на визитата си в Бургас посланикът на САЩ се срещна с градоначалника Димитър Николов. Основен акцент на срещата бе идеята в Бургас да се развива круизен туризъм. "Чувала съм много хубави неща, които се случват в Бургас. Можем да си сътрудничим в областта на икономиката, културата и археологията, с която сте толкова богати", каза Марси Рийс.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички