Лео ди Каприо срази конкуренцията

Вечният ерген триумфира на церемонията "Златен глобус" в Бевърли хилс, Мерил Стрийп беше великата губеща

Лео ди Каприо срази конкуренцията | StandartNews.com

Бевърли хилс. На церемонията "Златен глобус" й тръгна по вода от първия миг, шегуваха се звездите, след като канализационна тръба се спука и наводни червения килим, по който трябваше да минат. Но мокрото приключение нито за миг не помрачи блясъка в Бевърли хилс, където се случи 71-ото раздаване на наградите за кино и телевизия, присъдени от Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд. Десетки камери излъчваха шоуто от Ел Ей. Водопроводчици бързо отстраниха проблема, за да стартира лъскавото събитие, с което беше открит тазгодишният сезон на статуетките и суетата. Тълпи обграждаха номинираните и гостите. Репортерите разпитваха звездите за очакванията им, за настроенията, за тоалетите, избрани за едно от най-ярките и значими представления на кинолукса.

Лео ди Каприо бе сред големите щастливци на вечерта. Неговата поредна роля в биографична лента, "Вълкът от Уолстрийт", показва, че тандемът му с Мартин Скорсезе е безпогрешен. Както и в "Авиаторът" момчето с италиански корени е блестящо и изключително органично като милионера мошеник Джордън Белфорт. Според критиците вечният ерген се качи едно стъпало нагоре в сравнение с Гетсби, който изигра в леко кичозната лента на Баз Лурман.

Сред първите по килима премина режисьорът на "Дванайсет години в робство" Стив Макуин, който малко по-късно грабна глобусчето за най-добра кинодрама. Филмът, който разказва действителната история на свободен чернокож мъж, отвлечен и продаден в робство в Америка през Гражданската война, имаше седем номинации. Стив Кугън, номиниран за сценарий с Джеф Поуп за "Филомена", пък се появи по пътечката с майка си. Скандалният и нахилен боксьор Майк Тайсън, който дефилира с други спортисти и музикантите от "Ю ту", възбудиха крещящата тълпа. Брус Дерн, който изигра непоносимия старец алкохолик в трагикомедията "Небраска" и очакваше отличие за ролята си, вървеше под ръка със съпругата си Лора.

В категорията за най-добра комедия или мюзикъл отличието отиде при продукцията "Американска схема" на режисьора Дейвид Ръсел с участието на Крисчън Бейл и Ейми Адамс. Историята е за измамници от 70-те години на ХХ в., станали информатори на ФБР, които помагат в уличаването на политици, замесени в корупционна схема.

Кейт Бланшет обаче остана сама в радостта си, държейки статуетката за своята героиня в "Син жасмин" на Уди Алън. Режисьорът особняк не удостои с присъствието си светската суматоха в Бевърли хилс и за пореден път доказа, че изобщо не му пука какво мислят в Холивуд за него. Великата Мерил Стрийп отново бе пренебрегната и не получи "Златен глобус" за чудовищно добрата си роля в "У дома през август".

Церемонията бе в ръцете на Тина Фей и Еми Полър, известни с комедийните си превъплъщения. Първата, която избухна в лигави емоции, бе Дженифър Лоурънс, получила приз за поддържаща роля в "Американска схема". "Благодаря ви, Боже мой, много сте мили. Благодаря и на семейството ми. Съжалявам, че съм толкова трепереща... Не ми го причинявайте отново, толкова е страшно", се затръшка 23-годишната актрисата с насълзени очи.

След протоколната част настъпи купонът в Голямата бална зала на хотел "Бевърли хилс", където ги очакваше вечеря от именития главен готвач Суки Сугиура. На знаменитостите бяха предложени три блюда. В менюто имаше патладжани на скара, фаршировани домати, сушени на слънце, с гарнитура от паста от кедрови ядки, артишок на скара със салата табуле и сусамов дресинг. Основното ястие бе говеждо, задушено с пикантна хрупкава коричка, пържена пушена морска пъстърва със задушен спанак и сладка царевица. За десерт - бадемов сладкиш с манго с крем, кафеен мус с карамел и шоколадова торта с ягоди. Всичко това бе полято с шампанско "Мое&Шандон", коктейл "Златна нощ" на основата на шампанското, крушово бренди и кардамонов сироп.

Красавици в пурпур и дантели

Обитателките на холивудския Олимп демонстрираха взрив от цветове и голи гърбове. Мъжете според правилата бяха в строги костюми с вратовръзки или в смокинги с папийонки.

Рийз Уидърспуун, Тейлър Суифт, Ейми Адамс и Амбър Хард заковаха погледите с тоалети с висока талия и голи рамене. Ейми - в красива двуцветна рокля на Валентино, а Рийз - изтънчена в морскосиньо по Келвин Клайн.

Красавицата Амбър Хард също беше заложила на морските нюанси - с дълбока цепка по "Версаче". Кейт Бланшет бе в черна дантела от Валентино с красиво изрязан гръб. Мила Кунис беше избрала пайети по "Гучи". Една от най-изисканите актриси в Холивуд, Джесика Частейн, беше в "Живанши". Кейт Бекинсейл се оказа по-блестяща отвсякога и метално бляскава в творение на Зухаир Мурад. Ума Търман показа фина талия с дреха от колекцията на Донатела Версаче, а Наоми Уотс избра Том Форд в цвят шампанско и златни бижута. Ема Уотсън беше невероятна - с тъмен панталон, туника в оранж и тъмносини патъци. Сандра Бълок и Джулия Робъртс успяха да шокират публиката. Отличничката от "Гравитация" се появи със странна комбинация от черно, розово и синьо, която определено не й отиваше. Колежката й пък беше с черна пола и бяла риза, върху която беше надянала топ. Всичко това беше на Долче и Габана. Зоуи Салдана ги конкурираше с безумно украсена черно-прозрачна рокля.

Отличници

- Най-добра драма - "Дванайсет години в робство"
- Актьор - Матю Макконъхи за "Клубът на купувачите от Далас"
- Актриса - Кейт Бланшет в "Син жасмин"
- Най-добра комедия - "Американска схема"
- Актьор - Леонардо ди Каприо във "Вълкът от Уолстрийт"
- Актриса - Ейми Адамс в "Американска схема".
- За поддържащи роли - Джаред Лето за "Клубът на купувачите от Далас" и Дженифър Лоурънс за "Американска схема".
- Режисура - Алфонсо Куарон за "Гравитация".
- Италианският "Великата красота" - най-добър чуждоезичен филм
- За анимация - "Замръзналото кралство"
- Телевизионни награди, драма - сериалът "В обувките на Сатаната"
- Актьор - Брайън Кранстън пак там
- Актриса - Робин Райт за "Драматично"
- Комедиен сериал - "Бруклин 9-9"
- Актьор - Адам Самбърг пак там
- Актриса - Ейми Полър за "Паркове и отдих".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай