Сряда,

Франция покани Кличко на разговори

От: Failed to load user -
1151
Франция покани Кличко на разговори
A
A
A

Париж. Франция покани един от лидерите на опозицията в Украйна Виталий Кличко в Париж във вторник, за да обсъдят ситуацията в страната, която изкара стотици хиляди по улиците в протести срещу решението на правителството да прекрати преговорите за асоцииране с ЕС, предаде АФП.

Протестите в Украйна не са държавен преврат, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс и препоръча "диалог и спиране на репресиите" в страната.

"Това не е държавен преврат. Не видях военна намеса и не съществуват характеристики на държавен преврат", заяви Фабиюс по Радио Франс Интернасионал. 

Украинският премиер Микола Азаров заяви вчера, че в Киев се извършва държавен преврат.

"Насоката, която се следва, е изключително шокираща. Населението реагира по изключително силен начин, но в същото време мирно. Ние във Франция казваме следното – призоваваме към диалог и спиране на репресиите", заяви Фабиюс.

"Нормално е да се срещна с него (б. ред. - Кличко), тъй като госпожа Тимошенко е в затвора", каза още френският министър. Той разкритикува позицията на украинския президент по споразумението за асоцииране с ЕС. "Украйна трябва да е свободна в своя избор и няма противоречие между подписването на споразумение за асоцииране с ЕС и близките отношения с Русия", счита Фабиюс.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията