Понеделник,

ЕК ще помага на България за бежанците

От: Failed to load user -
794
ЕК ще помага на България за бежанците
A
A
A

София. "България ще получи европейска помощ за справяне с бежанския проблем", каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин пред Нова ТВ. Първият дипломат обаче уточни, че Европейската комисия все още не е определила размера й.

По думите на Вигенин сумата е значителна, но няма да покрие всичките нужди. Размерът на помощта ще е под 10 млн. евро, като страната ни ще може и трябва да се възползва от подкрепа по линията на други фондове през 2014 г.

В София предстои да заседава т.нар. Централна смесена комисия, в която България и Турция ще обсъдят съвместните действия по отношение на бежанския поток, стана ясно още от думите на Вигенин. То вече е договорено с министъра на външните работи на съседната държава.

Министър Вигенин беше категоричен, че не разполага с информация, че Турция тика бежанци към наша територия. „Напротив, изразиха готовност да работят с нас. Възможно е обаче да има занижен контрол. Трябва да работим активно, само съвместният ангажимент може да решава този проблем", каза българският първи дипломат.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички