Вторник,

Джоузеф Дол: ГЕРБ е трайна и надеждна алтернатива

От: Failed to load user -
4604
Джоузеф Дол: ГЕРБ е трайна и надеждна алтернатива
A
A
A

София. Председателят на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Джоузеф Дол казва в писмо до председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, че е убеден в изключително важната роля на ГЕРБ като бдителна и конструктивна опозиция и в скоро бъдеще – на трайна и надеждна алтернатива на сегашното правителство.

По думите на Дол, тази позиция поражда особена отговорност за Борисов и ГЕРБ по отношение на хилядите граждани, които вече повече от 80 дни, изразяват масово своето недоволство и призовават към провеждането на нови избори.

„Вие привлякохте вниманието ми към последните политически събития в България, и по-специално към посегателствата спрямо правовата държава и основните свободи на вашите съграждани. Както знаете, получавам и следя всички тревожни сигнали с постоянен интерес. Също така редовно обсъждам тези въпроси с отговорните лица в Европейската комисия и тук, в Европейския парламент", пише още в писмото си до Борисов председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол. Освен това Дол оценява като положителен сигнал решението на ГЕРБ да се върне в българския парламент и поздравява Бойко Борисов за този положителен сигнал.

В края на писмото си Джоузеф Дол за пореден път официално уверява председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в личната си подкрепа и тази на Групата на ЕНП в Европейския парламент.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички