Четвъртък,

Джаз за децата и за другите важни неща в Лозенец

От: Failed to load user -
A
A
A

Лозенец. Вторият ден на Lozenets Jazz Time отделя внимание на най-важните неща в живота: децата, щастието, любовта. Да покажеш на децата красота, да ги научиш да заобичат музиката и да умеят да й се наслаждават – това са част от целите на проекта „Джаз за деца", който ще започне от 19.30 часа на 3-ти август на откритата сцена в центъра на Лозенец.

От 2010 г. насам, когато стартира, проектът печели все повече почитатели – както деца, така и родители. През 2012 г. „Джаз за деца" получи наградата „Златно перо" за принос в развитието на културата в България. Солисти в лятното издание на проекта ще бъдат Даниела Илиева (13 г.) и Лазар Мърмъров (13 г.). И двамата са „джазови деца", които вече се изявяват самостоятелно и на големи сцени. Ще им акомпанират Венци Благоев – тромпет, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Димитър Карамфилов – контрабас, Никола Горялов – барабани.

От 21.00 часа фестивалната вечер фокусира вниманието си върху щастието и любовта, радостта и тъгата, морето, копнежа, спомените... Това са само част от важните неща, за които разказва „JAP/ДжаП.БГ: Джазът пее на български".

Музикално-поетичният експеримент да се напишат оригинални текстове на роден език по някои от великите джаз стандарти прераства в мащабен артистичен продукт благодарение на поетичното майсторство на Мария Донева и неповторимото музикално присъствие на Марина Господинова, Венци Благоев и Антони Дончев. Аранжиментите са изцяло на маестро Дончев.

Lozenets Jazz Time ще завърши с джемсешън на всички звезди на фестивала и техни гости.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички