Държавно рамо за животни и картофи

Държавно рамо за животни и картофи | StandartNews.com

Брюксел. Държавата ще дава рамо на животновъдите и производителите на картофи, след като Еврокомисията одобри две схеми за отпускане на пари от националния бюджет. По първата схема ще се покриват между 40% и 100% от парите, похарчени от фермерите за индентификация на добитъка.

Схемата ще действа до края на юни 2014 г. Производителите на картофи пък ще получат обратно парите, похарчени за препарати за растителна защита в рамките на национална програма за борба с вредителите. Държавната помощ ще се прилага през 2013 и 2014 г.

Връщат 250 млн. лв.данъци на фермерите

Европейската комисия одобри удължаването на срока на схемата за насърчаване на инвестициите в земеделските стопанства до края на 2014 г., съобщиха от земеделското министерство. Бюджетът на мярката ще бъде увеличен и ще бъде в размер на 250 млн. лв.

Схемата е държавна помощ и се предоставя под формата на данъчно облекчение за фирмите и едноличните търговци, регистрирани като земеделски производители. По нея се преотстъпва до 60% от данъка върху печалбата от земеделски дейности срещу задължението за инвестиране в нови сгради и техника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай