Звезди събраха пари за бебета

Звезди събраха пари за бебета | StandartNews.com

"Рефан България" дари кувьоз за болница във Варна
Бизнесмени наддаваха за страхотна фотосесия с Лили Иванова, Джоко Росич, Христо Шопов и още арт знаменитости

Отбрано общество се събра в залите на гранд хотел "София" навръх 10 ноември, за да участва в благотворителен търг със снимки на родни знаменитости. Страхотната фотосесия на Велислава Каймаканова-Ножарова провокира възторг, любопитство и аукционни страсти. Игор Марковски поведе наддаването с типичния си актьорски не само по диплома плам. Първият лот беше портрет на Максим Бехар като Наполеон. Самият медиен експерт пък се пребори за лика на Албена Денкова срещу 500 лева. Банкерът Левон Хампарцумян жертва 2300 лева за образа на Маги Халваджиян в ролята на американски волен ездач по прочутата магистрала номер 66. Мишо Билалов и Христо Шопов бяха продадени само за по 450 лева, въпреки че лицата им и посланията, които струят от тях, са повече от перфектно заснети.

Сред най-активните на търга беше Александър Балкански. Маестрото си тръгна щастлив с няколко придобивки, като може би най-ценната между тях се оказа кадърът с Джоко Росич. Григорий Вазов, ректорът на университета за финанси и бизнес, откупи прекрасна картина на "Хъшовете" в Народния. Тя е безценна, защото е с Чочо Попйорданов и Христо Мутафчиев, под чийто патронаж се случи третото издание на проекта "Да оставим следи III" на сдружение "Кауза". Доцентът - правнук на Иван Вазов - неговият вицепрезидент Детелина Смилкова инвестираха общо около 4000 лева за благородното дело. Снимката на Лили Иванова като Марлене Дитрих отиде при късметлия за 2600 лева. "Много я уважавам - още от времето, когато тя и Янчо Таков дойдоха да живеят в нашия блок", сподели Игор.

Елена Петрова се пробва в надцакването за снимката на Калин Врачанки като Мел Гибсън в "Смело сърце". Зуека и Рачков като Ален Делон и Жан-Пол Белмондо в "Борсалино" бяха откупени за 650 лева. Кадрите с Христо Стоичков предизвикаха бурни емоции и калкулираха добри приходи.

Лили Иванова направи супер миниконцерт - с хитове, бисове, усмивки и просълзени очи. С нея, както винаги, бяха и изключителните й музиканти. Когато запя "Поетът" от едноименния й най-нов албум, всички аплодираха Христо Мутафчиев, чийто глас звучи в парчето.

Над 40 000 лева бяха събрани за медицинско оборудване за недоносени новородени, тежко болни и с инсулинозависим диабет деца.

Изненадата на вечерта поднесе Ангел Попов, президент на козметичната компания "Рефан България". Той дари изключително скъп, закупен от него кувьоз, който ще бъде животоспасяващ за много деца. Той бе предаден на д-р Радослав Минков, управител на СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов"-Варна. Така Ангел Попов се вписа в благотворителната идея на сдружение "Кауза".

За него това е една от многото лични акции, които отбягва да афишира, но фактите са повече от респектиращи: цялостно реновиране на детските отделения - хирургично и онкохематологично в пловдивска болница, дарения за лечение на малчугани в чужбина, закупуване на скъпа медицинска апаратура и кувьози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай