Зомбираният Валери сe заключи от срам

Не е с инсулт, не знаем и да е дрогиран, казаха докторите от Пловдив

Зомбираният Валери сe заключи от срам | StandartNews.com

Камикадзето от магистрала "Тракия" доброволно стои под домашен арест. 57-годишният Валери Върбанов, който в петък вечер 20 минути летя в насрещното, се е заключил в дома си в Хисар и не иска да сr подаде носа навън. Пред "Стандарт" по телефона Борислав Върбанов, баща на шофьора, обяви, че синът му си е вкъщи, но не желае да вижда никого. Валери отказа дори да говори по GSM-a. "Терсене му е от всичко, което се случи", обясни лаконично възрастният Върбанов и хлопна слушалката. В неделя семейството на Валери лансира версията, че причина за екшъна на "Тракия" е мистериозна стопаджийка, която е "зомбирала" и обрала шофьора на цистерната. Засега лекарите не са открили доказателства, че Валери е бил упоен.

Валери Върбанов няма симптоми за инсулт или друго тежко състояние, съобщиха за "Стандарт" от Военна болница в Пловдив. Шофьорът е бил на преглед там малко след 17 ч в неделя. Сестра му Пепи разказа, че когато го освободили от полицията в Пазарджик в събота, брат й бил неадекватен и се оплаквал от световъртеж. Притеснени, че е направил инсулт, синът му Борислав и негов приятел хукнали към Пловдив. Обикаляли болниците под тепетата цял следобед. Първоначално отишли в спешното на УМБАЛ "Свети Георги", където Вальо бил прегледан, но тъй като нямало нищо обезпокоително, не го приели в специализирано отделение. След това обаче, за да потърсят второ мнение, синът Борислав и приятелят му го закарали във Военна болница.

Прегледан е от дежурния невролог

обясни и.д. директорът на клиниката д-р Даниел Пранджев. Колежката му е направила обстоен преглед и не е намерила обезпокоителни симптоми. "Ако имаше дори най-малки съмнения за инсулт, щяхме да го хоспитализираме, но той е бил добре", обясни д-р Пранджев. По думите му Валери е прегледан без лични документи, тъй като обяснил, че са му били откраднати. Пред невроложката разказал, че в петък вечерта, преди да влезе в насрещното на АМ "Тракия, е качил жена на стоп, която го помолила да й купи кафе. Той слязъл да купи освежаващата напитка, като взел само за нея, тъй като си имал цял термос в кабината на камиона. След като се върнал, двамата пили кафе и след това изпаднал в неадекватно състояние, нямал спомени какво му се е случило. "Пациентът определено е търсел възможност да му бъде направено изследване за опиати или други психотропни вещества", каза д-р Пранджев. По думите му обаче в медицинското заведение

не се правят такива тестове

От Пловдив Валери, синът му и приятелят се прибрали в Хисаря, където шофьорът се заключил вкъщи. Според съседите Върбанов е спокоен и добър човек. Не бил особено контактен, но пък никой не е чул нещо лошо за него. Живее с родителите си, откакто се е развел жена си. Бившата му съпруга работела в Гърция, а децата им са в Хисаря при баща си. Разделени са от много години, така че й дума не може да става, че обтегнати отношения с нея може да имат връзка с инцидента на магистралата, казаха комшиите. Версията, че семеен скандал е накарал Валери да обезумее, лансираха от пазарджишката полиция. Когато прибрали неадекватния шофьор след 40 км рейд в насрещното в петък вечер, той оправдал безумството си именно с лична драма.
Роднините на шофьора също са убедени, че Вальо няма никакви лични проблеми, които по някакъв начин до го изведат от релси

Напротив - бил щастлив с децата си

Синът му Борислав е по-малкият и все още не е семеен. Дъщеря му Силвия пък отскоро имала съпруг, за когото била щастливо омъжена. Вкъщи с родителите му също всичко било наред. Георги Мишев, бивш директор на училището в курортното градче, сподели че познава добре семейство Върбанови. Били спокойни и дружелюбни хора. Валери си отгледал децата, на които Мишев преподавал. И синът, и дъщерята били кротки и възпитани и никога не се е чуло да имат някакви проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай