Знаменитости се включиха в борбата срещу вируса

Джъстин Бийбър и много други оказаха финансова подкрепа в разгара на епидемията

Знаменитости се включиха в борбата срещу вируса | StandartNews.com

Музиканти, актьори, спортисти и цял куп знаменитости се включиха в борбата срещу коронавируса, като оказаха финансова подкрепа в разгара на епидемията.

Джъстин Бийбър обеща да дари 30 хиляди долара на детската организация в Китай „Beijing Chunmiao Charity Foundation“. „Гледайки репортажите, не мога дори и да си представя, ако моето семейство беше поразено по този начин. Китай, с вас сме. Няма значение дали се борим срещу вирус или пожари, важното е да го правим заедно“, написа певецът в Инстаграм.

Носителят на „Грами“ Лил Нас Х директно написа в Туитър, че иска да изпрати пари на последователите си, за да могат да си пазаруват, след което да останат по домовете си. Един от членовете на култовата кей-поп група BTS – Шуга, дари над 80 хиляди на фондацията в родната си Корея „Hope Bridge Korea Disaster Relief Association“. Същото направи и режисьорът на „Паразит“ Бонг Джуун Хоу.

Бившата звезда на Дисни Ванеса Хъджинс обеща да направи дарение за организацията „Feeding America“. „Нека всички си помогнем, вместо да се паникьосваме“, призова актрисата в Инстаграм. Същата кауза подкрепи баскетболистът Стеф Къри. Колегата му от „Юта Джаз“ Руди Гобер дари над половин милион долара за фондацията „Vivint Smart Home Arena“ и за други социални служби. Отборът „Голдън Стейт Уориърс“ е обещал да се включи с 1 милион за организацията „Chase Center“, която е основана в подкрепа на персонала, ощетен от отмяната на всички баскетболни мачове. Играчът на „Ню Орлиънс Пеликанс“ се закле да се погрижи за заплатите на всички служители на арената „Smoothie King Center“ за следващите 30 дни, след като всички игри се отмениха. Колегата му от „Кливланд Кавалиърс“ Кевин Лав също подкрепи финансово персонала на една от залите, който остана без работа заради епидемията. Същото стори и Блейк Грифин от „Детройт Пистънс“.

Шерил Сандбърг – директорът по оперативната дейност във Фейсбук, обеща да дари 5,5 милиона долара за основаването на фондацията „COVID-19 Emergency Fund for Feeding Families“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай