Журналистически конкурс на СИЖБ "Светове и цветове"

Журналистически конкурс на СИЖБ "Светове и цветове" | StandartNews.com

София. Сдружение на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) в сътрудничество със Съюза на българските журналисти (СБЖ) и „РОКА България" ще отбележи своята 10-годишнина от създаването си с тържествена церемония на 16 декември, понеделник, от 18.00 ч. в изложбената зала на "Рока" на бул. "Мария Луиза" 16.

Там ще бъдат обявени и победителите в журналистическия конкурс "Светове и цветове", на които ще бъдат връчени награди. Сред гостите ще са посланиците на Испания, Аржентина, Бразилия, Венесуела, Куба. Те ще връчат и някои от наградите. На празника традиционо ще пеят "Лос Хемелос"., а коктейлът ще е осигурен от "Рока".

Конкурсът е и възпоменание за покойните вече журналисти испанисти Светлана Плашокова и Самуел Франсес, чиито имена носят наградите (а наградите са техни книги) в две от направленията.

Журито на конкурса в състав Къдринка Къдринова – председател на УС на СИЖБ и зам.-главен редактор на сп. „Тема", Мария Пачкова – зам.председател на УС на СИЖБ, Мария Владимирова – член на КС на СИЖБ, Снежана Тодорова – и.д. председател на СБЖ, Веселин Симов – мениджър „Маркетинг и продажби" на „РОКА България", ще трябва да обяви победители от категориите:

-Направление „За кореспонденция от и за испаноезичния свят", награда „Светлана Плашокова":

Категория „Печат и интернет медии"

Категория „Радио"

Категория „Телевизия"

Направление „За професионална и гражданска етика", награда „Самуел Франсес":

Категория „Печат иинтернет медии"

Категория „Радио"

Категория „Телевизия"

-Направление „За екология, култура и традиции", награда „Светове и цветове":

Категория „Печат и интернет медии"

Категория „Радио"

Категория „Телевизия"

Имената на победителите във всяко направление и всяка категория ще бъдат оповестени на тържествена церемония на 16 декември 2013 ч. от 18 ч. в „Експо Баня София" – изложбената зала на „РОКА България" на бул. „Мария Луиза" 16 в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай