Животът във Видинско се нормализира

Животът във Видинско се нормализира | StandartNews.com

Видин. Само 12 села във Видинско са още без ток, съобщи областният управител Момчил Станков. В началото на седмицата, когато лед скова проводници и дървета и покри пътищата, без електричество останаха 46 села.

В неделя усилията на енерегетиците са съсредоточени на мястото на най-голямата авария – падането на важен стълб от 110-киловолтов далекопровод в труднодостъпна планинска местност между Белоградчик и село Орешец. 55 души и тежка техника започнаха работа при гъста мъгла от рано сутринта. При тях дойде и областният управител. С поставянето на нов стълб се решава проблемът с електрозахранването в селата на общините Белоградчик и Чупрене. 10 от тях са от 5-6 дни без ток.

Ток няма и в по едно село от общините Кула и Макреш.

От неделя сутрин вода за пиене се подава към всички населени места в областта. Възстановено е електрозахранването на последните 8 помпени станции, които осигуряват вода на 20 села.

Възстановено е елетрозахранването и в общините Димово и Грамада, които обявиха бедствено положение. Ток има и в община Чупрене, която пострада най-много от поледицата. Нормализира се положението и в община Кула. Очаква се от понеделник да бъдат възобновени и учебните занятия в 5 училища от общините Белоградчик, Кула и Грамада, ако отново не завали леден дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай