Живакът удря минус 22

Живакът удря минус 22 | StandartNews.com

София. До минус 22 градуса ще падне живакът утре сутринта, съобщиха от НИМХ.

В София градусите ще бъдат около минус 15, в някои места от страната те ще стигнат дори минус 10. Покрай морето температурите ще са най-високи - около минус 6°.

По поречието на река Дунав и в западната част на Дунавската равнина пък ще има и мъгла. През деня градусите няма да се повишат особено въпреки слънцето. Те ще се движат в диапазона от минус 7° до минус 4°. В София ще са около минус 1°.

Времето ще остане студено и през следващите дни. В събота сутринта термометрите ще сочат между минус 5° и минус 10°. В западната част на Дунавската равнина и затворените котловини дори - минус 15°- минус 17°. Там ще има и мъгла.

Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно значителна след обяд, когато на отделни места в западните райони ще превали слабо. Максималните температури ще са между минус 2° и 3°, в Югоизточна България до 5-6°.

В неделя ще бъде облачно, с валежи и поледици. Минималните температури ще са значително по-високи от предишните дни - между минус 5° и 0°.

В началото на следващата седмица времето първо слабо ще се затопли, а след това отново ще започне да застудява. В понеделник валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север и ще бъде слаб, по Черноморието до умерен. Във вторник облачността отново ще се увеличи и ще завали - в западните и планинските райони сняг, в останалата част от страната - дъжд. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните между 0° и 5°. В сряда все още ще превалява, предимно сняг. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява, а вятърът ще отслабне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай