Вторник,

Жена чисти сама 52 плажа

От: стандарт -
A
A
A

Жена чисти сама 52 плажа

70-годишната Пат Смит е посветила цялата 2018-а на почистването на 52 плажа в името на внуците и децата си - по един за всяка седмица от годината. Тази невероятна жена е страстен природозащитник, който решава да изчисти рйона, където живее, от пластмасовите боклуци

През 2017 г. Пат Смит създава собствена компания за опазване на околната среда, наречена Last Straw Cornwall, която се бори със замърсяването в град Корнуол във Великобритания. Скоро привлича и други предприемачи, доброволци и еколози в група, която нараства с всеки изминал ден.

„Аз основах Last Straw Cornwall, за да информирам хората за катастрофалните щети, които причиняваме на океаните. Нося отговорност пред децата и внуците си и съм длъжна да направя нещо по въпроса“, заявява тя.

И спазва думата си. През 2018 г. Пат решава да даде пример и започва всяка седмица да почиства плажовете на Великобритания. Пътувайки по всички брегове на страната, тя събира килограми пластмаса и отпадъци.

В същото време има и свой блог, който набира все повече доброволци. „Беше толкова обидно да почистваш два пъти един и същи плаж. След като събрах всички боклуци, на следващата седмица открих, че отново е превърнат в депо!“, пише Пат на 11-ата седмица от доброволния си труд.

В момента компанията Final Straw Cornwall е успяла да се присъедини към 285 местни, национални и международни дружества, които са унищожили над 85 тона пластмаса, изхвърляни всяка година във Великобритания.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички