Желю Желев става доброволец в църква

Личният свещеник на Станишев раздава храна на бедните

Желю Желев става доброволец в църква | StandartNews.com

Президентът Желю Желев ще работи като доброволец в църквата "Света Троица" в Стамболийски, съобщиха от храмовото настоятелство.

Бившият държавен глава лично пожелал да се включи в благотворителна акция по раздаване на храни за бедни и възрастни хора. Като разбрал за кампанията, Желев, който се очаква в Стамболийски днес или утре, обяснил, че много иска лично да помогне, като положи труд като доброволец в храма. Самата инициатива е на известния бизнесмен Богомил Манчев, собственик на "Рискинженеринг", която е основен спонсор на кампанията. "Дълбоко вярващ човек, господин Манчев неведнъж е помагал на църквата и на бедните хора", обясни отец Стоян от "Света Троица", който се прочу като личния свещеник на Сергей Станишев.

Бизнесменът ще дарява всяка седмица по четири тона хранителни продукти, които ще бъдат раздавани на бедните хора от общината в църквата. Други бизнесмени също са заявили, че ще подпомогнат каузата, която е под наслов "Солидарност" и "Да подадем ръка". Възрастните хора и инвалидите ще получават на място в храма хранителните пакети, а безработните ще имат възможност да положат и общественополезен труд, за да не се чувстват неловко, когато вземат от помощите. От своя страна, пък отец Стоян, който благослови новото българско правителство, ще призове останалите свещеници да започнат подобни кампании в своите църкви. По този начин акцията да стане национално дело.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай