Жега през септември, живакът удря 38 градуса

Жега през септември, живакът удря 38 градуса | StandartNews.com

Септември тръгва с жега. За разлика от предишни години в началото на месеца ни очакват горещини. До 38 градуса ще стигнат температурите в сряда. Това прогнозира синоптикът Симеон Матев пред ТВ7.

"През следващите дни България и почти целият Балкански полуостров се намира под защитата на антициклона "Джесика", обясни метеорологът. "Той не дава на дъждовните облаци, надвиснали над Европа, да дойдат насам", допълни Матев. За разлика от Русия и Скандинавския полуостров, където в близките няколко дни ще е хладно и ще вали дъжд, у нас се очаква много слънце.

"През следващите дни по морето времето ще е много добро за плаж", каза синоптикът. Той обясни, че средната минимална температура за месеца ще е 11 градуса, а максималната 25. Септември е един от най-сухите месеци в годината. "В началото на следващата седмица температурите ще са характерни за средата на юли", заяви синоптикът. Жегите ще продължат до четвъртък. После в страната ще нахлуе по-хладен въздух и ще има дъждове с гръмотевици. Температурите ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай