„Жътвата" на канабис в Петричко не секва, изгориха още близо тон

„Жътвата" на канабис в Петричко не секва, изгориха още близо тон | StandartNews.com

Благоевград. „Реколтата" от унищожен от полицията канабис в Петричкия край става все по-богата. Десетки тонове от наркотичното растение са изпепелени през това лято. Само преди броени дни полицейски служители откриха в местността Иваник край южния град 87 зелени тревисти растения с общо тегло около 430 кг.

В местността Сухата помпа пък са намерени и изгорени други 92 растения с общо тегло около 512 кг. При направен полеви тест те са реагирали положително на марихуана. По случаите са образувани досъдебни производства. Издирват се стопаните на канабисовите ниви.

Благоевградски полицаи спипаха в частен дом в центъра на града 3 саксии със засадена марихуана с тегло 24 грама и семена с кафяво-зелен цвят с тегло 29 грама. При направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Като обвиняем е привлечен и задържан 31-годишният благоевградчанин Д.С.

По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаи откриха 5,28 грама от наркотичното растение при обиск на 24-годишен санданчанин Л.С. в парка на курортния град. Младият мъж е вкаран в ареста със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай