Жандармерия събаря сгради в Столипиново

Жандармерия събаря сгради в Столипиново | StandartNews.com

Пловдив. От днес започва мащабната акция с участието на жандармерията срещу незаконните постройки в пловдивския ромски квартал Столипиново. 

По данни на общината 90% от всички сгради в квартала са незаконни. Тя обаче не може да премахне тези, в които живеят хора, защото ще наруши правата им.

Въпреки това местната власт в Пловдив се готви да събаря масово нелегалните търговски обекти. Под ударите на закона попадат около 70 нелегални лавки, фризьорски салони, солариуми, гаражи и магазини за хранителни стоки.

Тежките машини започнаха акция по разчистването на махалата от незаконни постройки по тротоарите на ул. "Крайна". На място бе лично районният кмет на "Източен" Петър Петров, за да разговаря със собствениците на павилионите и гаражите, които бяха разрушени.

Очакваното напрежение и заплахите, че ще бранят с бой павилионите от багерите за щастие не се състояха. Жителите на квартала недоволстваха, тъй като за част от тях тук бе мястото, където са изкарвали прехраната си. Всичко обаче мина мирно и тихо.

От своя страна кметът и хората от екипа му обясняваха на местните от "Столипиново" как да си извадят разрешителни за нови павилиони, които да вдигнат вече по законен ред. Със сигурност обаче те няма да са на същите места, тъй като там, където бяха досегашните незаконни постройки Петров възнамерява да оформи зелени площи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай