Жандармерист и син на полицайка загинаха в меле (обзор)

Забили се в дърво заради БМВ, което ги изпреварвало с бясна скорост

Жандармерист и син на полицайка загинаха в меле (обзор) | StandartNews.com

Ужасяваща драма с двама загинали млади мъже се разигра на пътя между пловдивските села Перущица и Брестовица в неделя. Други трима души са в болница с различни наранявания от жестоката катастрофа. Загиналите са служител на жандармерията и син на полицайка, научи "Стандарт". Майката на Иван Ташев е служител на РУП- Стамболийски, а Николай И. е работел като жандармерист.

По предварителна информация и двамата загинали са на по 32 години. Иван е работел като геодезист в "Пловдивинвест" и е брат на единия от тримата ранени - Рангел Ташев. Жестокият инцидент е станал малко след седем часа сутринта и е причинен при изпреварване от БМВ, което се е движело с бясна скорост между двете села. Зад волана на бавареца бил 35-годишен мъж от Брестовица, който предприел рисковано изпреварване на "Форд", в който пътували Иван, Николай и още двама мъже от Перущица. По време на маневрата двете коли се сблъскали странично и се отклонили от пътя си. БМВ-то се превъртяло няколко пъти на шосето, преди да излезе извън платното за движение. Автомобилът с четиримата мъже се ударил в дърво, като по първоначални данни също се е движел с доста висока скорост и ударът е бил размазващ. На място са загинали двама от пътниците във форда, а 30-годишният водач и другият мъж, който е на 29 години, са транспортирани в болница в Пловдив.

Те са без опасност за живота, макар че са тежко ранени. В болница е и шофьорът на БМВ-то, който също е извън опасност. На местопроизшествието са били изпратени съдебен лекар и разследващи полицаи в сектор "Пътна полиция"-Пловдив. Работата по изясняване на случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай