Жана Д Арк с метлата

Жана Д Арк с метлата | StandartNews.com

След като стана най-известната чистачка в държавата, Евелина Петрова е готова за политиката

Тя е Евелина Петрова. Допреди десетина дни името й бе известно само на семейството, роднините, приятелите и колегите й.

Сега обаче е най-одумваната чистачка в държавата. И с добро, и с лошо.

Допреди десетина дни младата жена не вярваше в чудеса. Но те се случиха. Чрез Фейсбук. В момента Евелина Петрова е най-популярната чистачка в страната. Тя е една от 95-те хигиенистки на аерогарата, които протестираха, че ще загубят работата си заради наемането на външна фирма, и формираха в мрежата група "Летище София замириса". От неин пост в социалната мрежа, който Бойко Борисов препубликува, се разбра, че е спрял обществена поръчка за почистване на летище София за 13 милиона лева. "Вярвате ли в чудеса?! Аз - да!", написа Евелина в профила си, след като лично премиерът Бойко Борисов й се обадил по телефона, за да я информира, че ще спре поръчката.

Оттам нататък хейтърите я погнаха, обвинявайки я във всички възможни грехове, даже я заподозряха, че е подставено лице. Което пък разсмя всички нейни колежки. Според тях просто Евелина е човек, който има кураж и самочувствие да си брани правата и достойнството. И ще продължи да го прави, каквато и служба да заема.

Силно развитото й чувство за справедливост личи и от други постове във Фейсбук. В един от тях тя споделя че на 16 февруари, около обяд колега от Суиспорт, вървейки по перона покрай изходи В1-В4, е видял как две чистачки вадят пари от кутията за дарения. "Умът ми не побира какъв човек би посегнал на пари, предназначени за болни деца!!! Естествено, че подозрението пада директно върху нас, а за късмет, аз съм дневна смяна... С малката подробност, че наглите и безочливи чистачки не са с дрехи на летище София, а с елечета на обединение "Аеропорт Клийн". За нечие огромно съжаление крадлите не сме ние!!!", обидено споделя Ивелина.

Всъщност Евелина може да се нарече "модерната" интелигентна хигиенистка. Тя знае три езика, завършила е руско училище в София. В момента учи висше образование. Има съпруг - Петър Петров, който е завършил спортното училище в Кюстендил, става ясно от статуса му във Фейсбук. От снимките става ясно, че семейството има две деца- момче и момиче.

А в нета вече вървят догадки коя партия първа ще се хвърли да ухажва най-известната чистачка на републиката. Въпросът е обаче дали Евелина ще реши да се пробва на това поприще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай