Жълт код за обилни валежи в три области днес

Вчера лек автомобил излетя в крайпътна нива на пътя Русе-Разград заради проливния дъжд

Жълт код за обилни валежи в три области днес  | StandartNews.com

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен в три области на страната - Хасково, Ямбол и Бургас, показва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. На места в областта ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия и за градушки.

При тази степен на предупреждение са възможни локални наводнения и затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

При жълт код за гръмотевична дейност хората в планински, горски и открити местности трябва да бъдат изключително внимателни, пише още Фокус.

Вчера заради проливните дъждове в Карловско две реки преляха. Най-пострадало е село Дъбене. Мощният порой наводни 15 къщи, дворове и улици. 3-метрова вълна от река Мъртвица ударила най-ниските точки в селото и наводнила 15 къщи и няколко улици, информира още Нова телевизия.

В Свищов също има наводнени пътища. Отсечката Вардим - Нов град, която е част от пътя Свищов- Русе е затворена за неопределено време, заради наводнение и свличане на земна маса върху пътя. До късно снощи екипи на Областно пътно управление отводняваха главния път. И в тази област има наводнени къщи. Във Велико Търново от вчера се извършва наблюдение на всички локации на река Янтра.

Наводнен беше и републиканският път Троян-Шипково. Поради голямото количество дъждовна вода се запушиха дерета и водостоци, които преляха и затлачиха пътя с дървен материал и наноси.

Падна подпорната стена на детската градина в с. Шипково. Отнесен беше релсов мост в с. Калейца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай