Заврени зетьове учат по книга как да пият

Заврени зетьове учат по книга как да пият | StandartNews.com

Черниче. Винената партия се зае с важна спасителна мисия за заврените зетьове в симитлийското село Черниче. Целта на уникалната организация е да обучи заврените зетьове в селището как да пият, без да се напиват, че да не ядат бой от тъщите си. За целта бе написана цяла книга със заглавие „От лозето до трапезата".

„Повече от 2 години имаме сдружение, но някои от нас понякога прекаляват с алкохола и после стават жертва на гнева и тормоза на майките на жените си. Затова помолихме експерти на Винената партия за методична помощ и уроци по умерено пийване", признаха заврените зетьове.

Председателят на сдружението Милен Иванов, който е бивш кмет на обявеното за евросело на България за 2012 г. Черниче, и останалите му колеги по съдба се събират два пъти в седмицата в една от местните кръчми. Там внимателно слушат съветите на „винените глави". Сега вече си имат и настолно четиво. Книгата им е винаги под ръка. Защото виното е готово и те пийват всеки ден. Но са подготвени и не се напиват.

„Вече са наясно, че не се пие бързо, че трябва да имат солидно мезе, че е нужно да отпиват малки глътки. Да се наслаждават на консумацията на алкохол, а да не се отрязват като казаци", заяви шефът на Винената партия Иван Лулейски.

Мъжете, които живеят в къщите на тъщите, признават, че пийването е едно от малкото им права. Произвели са си сами течен еликсир, който са кръстили „Зетьова ракия".

„Вече пием спокойно, защото знаем как да не се напиваме. За да не ни гълчат тъщите", хвалят се те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай