Петък,

Затворнически шеф пял на ДС

От: Failed to load user -
1953
Затворнически шеф пял на ДС
A
A
A

София. Началникът на затвора в Бобовдол Александър Апостолов и директорът в Главна дирекция "Охрана" Валентин Коларски, както и разследвания в момента заради престъпление по служба бивш началник на сектор "Арести" в Шумен Христо Христов са сред обявените служители на Държавна сигурност (ДС) в Министрество на правосъдието. Днес Комисията по досиетата оповести резултатите от проверка за принадлежност към структурите на бившия репресивен апарат правосъдното ведомство. Решението е публикувано на интернет страницата на комисията.

Проверени са 565 човека - изпълнителните директори на изпълнителни агенции, главните секретари, генералните директори, заместник генералните директори, главните директори, заместник главните директори, директорите, заместник-директорите, началниците на отдели и началниците на сектори в правосъдното ведомство. 74 от тях не подлежат на проверка.

Комисията е установила принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на девет лица, данните за които не подлежат на публикуване.

Комисията оповестти и резулатти от проверката зи за принадлежност към ДС на служители в  Държавна комисия по сигурността на информацията. От проверените 15 човека, 4-ма са се оказали агенти на ДС. Всички те са били щатни служители.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички