Затвориха два прохода в Пиринско за тирове с ремаркета

Затвориха два прохода в Пиринско за тирове с ремаркета | StandartNews.com

Затворени за камиони с ремаркета и полуремаркета са проходите Предел и Папаз чаир в Пиринския край. Останалите пътища в Благоевградска област се почистват и опесъчават и са проходими при зимни условия.

Поради опасността от падащи камъни и дървета шофьорите да се движат с повишено внимание през прохода Предел и Кресненското дефиле. Да спазват необходимата дистанция и да се движат със съобразена с пътните условия скорост, съветват от КАТ.

Остава затворена отсечката на главен път Е-79 в началото на Кресненското дефиле при Малкия тунел. Преди дни там се свлече голямо количество скална маса, която затвори пътя. В момента се премахват опасните скали над шосето. Монтирана е временна светофарна уредба. Продължава движението да се отклонява по старото платно, което е паралелно на главния път.

Заради свличане на земна маса движението от Благоевград към курорта Бодрост се осъществява само в едното платно, съобщиха от ОД на МВР. В момента екипи работят по почистването на пътната настилка. По данни на Областно пътно управление Благоевград към този час на деня няма новорегистрирани свлачища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай