Застраховател: Разбира се, че има достатъчно пари

Застраховател: Разбира се, че има достатъчно пари | StandartNews.com

„Разбира се, че има достатъчно пари. Затова съществуват застрахователите – да трупат резерви и в такива тежки моменти да възстановят щетите на своите клиенти", успокои председателят на УС на едно от застрахователните дружества - Пламен Ялъмов от ефира на Нова тв.

„Щетите не са толкова големи, въпросът е да обслужим бързо клиентите", поясни той. „Почти всички застрахователи направихме една организация след градушката – удължихме срока за завеждане на щети от 7 на до 30 дни, за да могат хората да дойдат спокойно и да заведат щетата и да пратим в колата в сервиз, за да се оправи", допълни Ялъмов и обясни, че застрахователите отчитат сериозността на ситуацията и че ще направят всичко възможно за своите клиенти.

Ялъмов информира, че някои компании предлагат опцията на своите клиенти да заведат щетите по телефон.

След градушката вчера пред застрахователните пунктове за огледи се извиха големи опашки, а някои от хората чакат от полунощ. Повечето застрахователни компании започнаха работния ден с натрупани около тях автомобили - предимно с ударени ламарини и счупени стъкла. Някои собственици бяха решили временно проблема като на някои коли липсващите стъкла бяха заменени с найлон. Експерти – оценители минаваха да преценят какви са щетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай