Засилват техническия контрол по границите

Засилват техническия контрол по границите  | StandartNews.com

София. Ще бъдат закупени нови скенери, ще се увеличат съществуващите и ще бъдат поставени в дълбочина за пълен технически контрол, като това да не води до затрудняване на трафика. Това са част от мерките, които МВР ще предприеме в борбата с контрабандата. За тях съобщи пред журналисти главният секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров след срещата с министъра на финансите Петър Чобанов.

Лазаров каза, че техническият контрол се въвежда за преодоляване на субективизма на работата в борбата с контрабандата на отделните екипи.

Главен комисар Лазаров каза, че ще се работи за усилване на контрола по вътрешните граници със страните, които са от Европейския съюз, защото „имаме крещящи случаи на ощетяване на бюджета".

Той уточни, че паралелно с това от МВР ще усилят присъствието на камерите, които да документират съответните проверки, за да е ясно всичко.

„На практика по този начин ще имаме увеличен технически контрол, ако съвместните екипи на МВР и Агенция Митници ще продължават да действат", каза Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай