Зашеметителният Бродуей

Защо трябва да го посетим

Зашеметителният Бродуей | StandartNews.com

Сред най-интересните атракции в Ню Йорк, а може би и в цял свят са представленията на най – дългата улица в града – “Бродуей”. Преведено от английски език (“широк път”), авенюто се простира между Манхатън и Бронкс и е с дължина 29 километра.

Интересен факт за улицата е, че “ Бродуей” съществува още преди Америка да я има . Тогава той е бил просто пътека, която индианците обхождали.

Централният площад, пресечна точка на “Бродуей” и “Седмо авеню” се нарича “Таймс Скуеър”. Той е известен с огромните потоци от хора, които преминават през него всеки ден. Светещите билбордове пък биват забелязани от всеки, който за пръв път е стъпил на “Таймс Скуеър”, като площадът е задължителна дестинация, която всеки почитател на туризма иска да посети.

Друга интересна точка, която можем да разгледаме, когато се разхождаме по “Бродуей” е мястото – дом на театъра в САЩ. То се помещава между 42 - ра и 53 - та улица. Другото му наименование е – “големият бял път”, като  е наречено така, защото е една от първите осветени улици в Америка.

Всеки от 40 - те театъра на “големия бял път” побира 500 или повече посетители. В домът на театъра могат да се гледат не само пиеси, а и мюзикъли.

Представленията на “Бродуей” се смятат за върха на световното театрално изкуство. Най – добрите пиеси се явяват на престижните награди “Тони”.

През 2010 е рекордният брой продадени билети на “Бродуей”, като те наброяват над 1 милиард американски долара.

Някои от най – известни пиеси са "Чикаго", "Цар лъв"  и "Вълшебникът от Оз". Интересното за тези три представления е, че биват пускани на “Бродуей” от няколко десетилетия. За свалянето на такъв вид продукция е нужно, да намалеят приходите от билети.

“Фантомът на операта” е най старият мюзикъл на сцената на “големия бял път”. Той за първи път се играе през далечната 1988 година. Тогава той взима и награда “Тони” за най – добър мюикъл, като е посещаем и до ден днешен.

“Фантомът на операта” е показан 13, 000 хиляди пъти, като приходите, които са получени за всичките му представяния са над 1 милиард долара. Друг известен бродуейски мюзикъл е Котките.

Памела Андерсън заема главна женска роля на “Чикаго”, в ролята на Рокси Харт, като според много критици, актрисата показва забележителен талант.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай