Защо всички мразят Меган?

Коментарите по неин адрес не спират все още

Защо всички  мразят Меган? | StandartNews.com

Подпомагала нарушаването на човешките права и разпространяването на сушата с това, че обича да яде авокадо

Вестник „Гардиън” публикува подкаст на тема „Защо толкова много хора мразят Меган Маркъл?”. Графинята на Съсекс е част от кралското семейство от една година, но всекидневните коментари по неин адрес не спират.

Голяма част от тях са негативни или дори изпълнени с омраза.

Един от най-тиражните вестници във Великобритания излезе с дълъг анализ как Меган Маркъл подпомага нарушаването на човешките права и разпространяването на сушата с това, че обича да яде авокадо. Връзките и изводите в статията са в най-добрия случай спекулативни.

Някои медии си измислиха правила, които Меган Маркъл нарушила, като това, че било в разрез с обичаите на кралското семейство да се носи черен лак за нокти. Никъде в обичаите и правилата на кралското семейство няма коментар за цвета на лака за нокти, пише „Гардиън”, цитиран от БГНЕС.

Поне няколко издания излязоха с критични материали и за опита на съпругата на принц Хари да играе ролята на главен редактор на един брой на списание "Vogue". Той беше описан като снобски, опит за самореклама, фалшиво моралистичен и неуместно поучителен от страна на жена, която е привилегирована.

Същото може да се каже за съпругата на другият принц, Уилям, пише вестник „Гардиън”. Кейт Мидълтън е живяла удобен живот, но почти никой не критикува благотворителните й дейности или мотивите й да се занимава с тях.

Някои критикуваха самото желание на Меган Маркъл, вместо да се снима за корицата на списанието, да бъде редактор на броя. То беше определено като неуместно за член на кралското семейство.

„Гардиън” припомня, че принц Чарлз и принц Хари са сред членовете на кралското семейство, които са били редактори на броеве на списания, които четат или харесват, без това да е било критикувано.

Според „Гардиън”, новото семейство отчасти само провокира фиксацията на обществото и медиите върху тях.

Хари и Меган не се притесняват да казват, че няма да правят някои неща така, както са правени през годините. Примери за това беше отказът от фотосесия на стълбите на болницата с новородения им син, каквато медиите са свикнали да получават от кралските двойки. Двамата не обявиха и кои са кръстниците на детето. Това кара много хора да се вглеждат повече и да търсят във всеки техен ход нещо неуместно.

Друга причина за тиражирането на критики срещу Меган Маркъл е значителното разрастване на социалните мрежи, които са в пъти по-мащабни от това, което имаше преди няколко години, когато Уилям и Кейт станаха семейство. Те дават поле за изява на хиляди критици.

 

„Гардиън” смята още, че има журналисти от традиционните медии, които заемат крайни позиции за принц Хари и Меган Маркъл, за да изпъкнат и да направят реклама на самите себе си.

Друг аспект от драмата около новата графиня е нейното семейство. В документален филм баща й и сестра й имаха негативни коментари за Меган Маркъл. Скандалите в семейство Маркъл със сигурност допринасят за негативните истории в медиите.

Жесток гаф на Меган Маркъл и принц Хари, подиграха се жестоко с кралското семейство

Част от негативното отношение срещу графинята на Съсекс идва и от нейната раса, смята „Гардиън”. Цитиран е голям материал в тиражния вестник Мирър, в който има редица намеци и типични сред крайнодесните формулировки срещу етническите и расови малцинства.

Принц Хари сам насочи медиите в тази посока, след като излезе с позиция, още преди двамата да се оженят, в която критикуваше медиите, че са се прицелили в приятелката му, заради произхода й. Това активирало хиляди тролове и истински расисти в социалните мрежи, както и сайтове, които търсят този вид публика.

Меган Маркъл и принц Хари тъпчат поредна традиция, кралицата в шок!

Част от критиките били предизвикани и от консервативни традиционалисти.

Не толкова отдавна британският монарх абдикира, за да може да се ожени за американска актриса. Връзката и последвалият брак на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс също беше голям скандал.

Трагичната съдба на принцеса Даяна застигна и Кейт Мидълтън! (СНИМКИ)

Днес принц Хари се жени за разведена американска актриса от смесен произход и за много хора това е прекалено драстична промяна. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай