Защо Парис не е момичето на татко

Родителите я затварят в интернат за проблемни тийнейджъри, дядо й я лишава от наследство

Защо Парис не е момичето на татко | StandartNews.com
  • Родителите я затварят в интернат за проблемни тийнейджъри, дядо й я лишава от наследство
  • Хилтън превръща името и славата си в една от най-печелившите световни марки

 

Няма две мнения по въпроса - едно от най - известните имена отвъд Океана, а и не само, е Парис Хилтън - непокорната блондинка, около която постоянно се вихрят скандали, лудо влюбена в кучетата си (техният живот е не по - малко главозамайващ от нейния), вечно търсеща нови предизвикателства. Всъщност точно тази страст на Парис я превъща от момиче на живота в олицетворение на успешния бизнес модел, донесъл милиони в банковата й сметка.

Ранни години

Парис Уитни Хилтън е родена на 17 февруари 1981 г. в семейството на един от наследниците на хотелската империя "Хилтън" - Ричард Хилтън. Майка й Кати също произхожда от заможно семейство с холивудски корени. На практика Парис и сестра й са отгледани в дом, в който парите, луксозните придобивки, екзотичните почивки и изисканите партита, на които присъстват милионери и филмови звезди, са част от "обикновеното" ежедневие. Въпреки неизмеримите финансови възможности на семейстовото, Парис е отглеждана и възпитавана доста строго. Тя посещава католическо училище, винаги е облечена изискано, но никога предизвикателно. Майка й е толкова силно вторачена в имиджа на фамилията Хилтън, както и в отговорността, която идва с нея, че превръща дъщерите си в образцови млади дами. За тях са присъщи кралските маниери, активната обществена дейност и, разбира се, образцовият дом. Оказва се обаче, че Парис е родена с пари, но не и с желанието да следва патриархални правила. Това проличава още в тинейджърските й години. Те се оказват истински кошмар за родителите й, които се борят с опърничевия характер на Парис и паралелно с това се опитват да смекчат всеки удар върху световноизвестната фамилия, нанесен от поредната й изцепка.

Лишена от наследство

Безкрайните дивотии на Парис не се харесват никак на Ричард и Кати, но за прадядо й Барън Хилтън - син на Конрад Хилтън, основателят на веригата хотели по цял свят, са направо истински кошмар. Пагубното влияние на живота в Бевърли Хилс го подтиква да вземе крайни решения, включително да лиши Парис от правото да наследи част многомилионната империя. При някои младежи такава рестрикция може и да действа отрезвително, но не и при нея. Тя няма намерение да се отказва от купонджийския живот, което е и причината родителите й да я пратят на заточение в интернат за деца с проблемно поведение. Цялото това преживяване се оказва силно травмиращо за психиката на младата дама. Непознати я изкарват от дома й посред нощ, докато спи, пред очите на майка й и баща й. Тя крещи и моли за помощ, но те така и не реагират на апелите. Парис е откарана в щата Юта, в училището "Прово Каньон". Там тя прекарва най-кошмарните 11 месеца от живота си. Време, през което е подложена както на физически, така и на психически удари. Методологията на школото, което връща проблемните тийнейджъри в правия път, е толкова сурова, че направо граничи с филм на ужасите - от затваряне в стаи, подобни на килии, без вода, храна и дрехи, до даване на хапчета за успокояване на буйния нрав. Бунтатрският дух на Парис обаче няма намерение да се примири с мястото, в което са я пратили техните. Следва бягство. То завършва несупешно, както и опитът й да не приема таблетките, които й дават служителите в интерната. Така, изтърпявайки поредното жестоко наказание за неподчинение, Парис взема решението, че никога повече няма да бъде зависима от семейството си, а големите планове, премисляни всяка нощ, помагат да изтърпи до край целия престой в интерната.

Първата цел

Първата цел на Парис, след като излиза от интерната, е да спечели 100 хил. долара, които да я направят самостоятелна. За да се случи това, тя няма никакво намерение да спазва порядките, заради които се озовава на онова неприятно място. А и благодарение на горчивия си опит знае, че буйният темперамент привлича внимание. Така през 1990 г. си спечелва първата корица на списание, за която обаче не е позирала. Едва на 19 г. стартира моделската си криера, като подписва не с кой да е, а с агенцията на Доналд Тръмп. Следват ревюта и много купони. През 2001 г. фотографът Дейвид ла Шапел я заснема за корицата на Vanity fair, за която позира заедно със сестра си Ники. Две години по-късно се появява лента, запечатала моменти от интимния й живот, което много силно допринася за публичността й. От нея тя се възползва максимално, и то по начин, който осигурява непрекъсното присъствие в медийните среди.

Образът на глуповата блондинка донася милиарди

В началото Парис не отдава толкова голямо значение на изграждането на личността като бранд. Тя знае, че скандалът привлича интерес, затова и вечно се забърква в някакъв. А личният живот на богатите и известните е като магнит за папраците. Но това едва ли е в основата на провалените няколко годежа. Парис реализира няколко риалити предавания, които безспорно донасят слава и пари, но сравнително бързо губи интерес към този сегмент от пазара на шоубизнеса. Следват поредица от участия във филмови продукции с лежерни роли, пасващи на изградения в публичното пространство образ на глупава блондинка, подвластна на розовия цвят, диамантите и дребните породи кученца, които носи неизменно на светски събития. Никой обаче не подозира, че зад него се крие гений с ясна представа как се правят бизнес и пари. За неговото съществуване се разбира най - ясно от последния биографичен филм на богаташката - "Това е Парис". Книгата, разказваща от първо лице за личния й живот, се превръща в бестселър на "Ню Йорк Таймс" за 2004 г. Хилтън прави още няколко успешни бизнес начинания. Пробва се в музикалния бранш, а обвиненията, че няма гласови данни, не й пречат да реализира няколко сингъла, които изключително бързо печелят челни позиции. Зад успеха им се крие и перфектният избор на лейбъл, в който са инвестирани милиони, но възвращемостта е в пъти умножена. С упоритост и много работа Парис дебютира през 2012 г. като диджей на фестивала за поп музика в Бразилия. Отваря нощен клуб в Ибиса, където се изявава на сцената, участва в едни от най-известните музикални фестивали - Summerfest и Tomorrowland, и се превръща в най-скъпо платената жена диджей за 2014 г.  

Жив наръчник как се правят много пари

За неприлично голямото богатство на Парис Хилтън основна роля има нейната известност, щедро пазена и поддръжана в кондиция от последователите й. Тя обаче не се ограничава само до една таргет група, а благодарение на смелите си решения печели аудитория и от други пазарни сегменти. По този начин бизнес кръгозорът й се оказва доста разширен - от една страна тя има своите почитатели, които се асоцират с пъвоначалния й образ - тинейджъри и момичета, подвластни на мечтата за луксозен живот. В музикалните и арт среди също разполага със солидна аудитория. Всичко това, калкулирано в цифри, в ерата на социалните мрежи означава сумарно 14,4 млн. последователи в Инстаграм, 16,9 млн. в Туитър, 10 млн. във Фейсбук, да не забравяме и подкастите. Всяка реклама и лансиране на нов продукт и ново бизнес начинание минава през тези онлайн канали. На практика Парис Хилтън превръща собствената си слава и име в една от най-печелившите в световен мащаб марки. Тя включва над 20 продуктови линии - парфюми, козметика, дрехи, аксесоари, обувки и чанти, 50 бутика по цял свят, клубен курорт в Манила, Филипините. Само 25-те аромата от продажби са донесли приход в размер на над 2,5 млрд. долара. Всеки друг продукт също носи милиони всяка година.

Няма намерение да спира 

Русокосата фурия няма никакво намерение да спира с инвестициите в успешни проекти, които да генерират печaлби. Това, че не получи нищо от имането на знаменития си прадядо, никак не я трогна. Даже напротив - след като натрупа достатъчно голямо богатство, постори  собствена верига луксозни хотели в Ню Йорк, Лас Вегас и Дубай. Засега! Отделно бизнес империята е разширена и с продуцентска компания, чийто успех не може да бъде поставен под въпрос поради простата причина, че Парис Хилтън повече от всеки познава света на шоубизнеса и как се оцелява в него в дългосрочен план. Нейният бизнес нюх не сямо я превърна във влиятелна личност и инфлуенсър, но и ще продължи да пълни банковата й сметка и докато спи. Ето защо дори миниатюрното й чихуахуа Даймънд може да е горд притежател на мини чанта Хермес Кели, чиято стойност е 5 500 долара. Но предвид приходите на стопанката му, това едва ли ще е последният подарък за четириногия любимец. Все пак, заедно с останалите не малко на брой кученца на богаташката, обитава отделно имение за 350 000 $ и подобна придобивка си е нещо съвсем в реда на нещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай