Защо ни плаши ретроградният Меркурий, а обичаме диаманти?

В астрологията планетата управлява интелекта и общуването

Защо ни плаши ретроградният Меркурий, а обичаме диаманти? | StandartNews.com

Меркурий е най-бързо движещата се планета в нашата Слънчева система и илюзията, че се движи ретроградно се проявява на няколко пъти всяка година. За 2022 г. те са точно 4 -  имаше едно такова движение през януари, а останалите са от 10 май до 3 юни, от 9 септември до 2 октомври и от 29 декември до 18 януари 2023 г.

Тази честота го превръща в перфектния виновник за всякакъв вид злочестие. По данни Google, цитирани от сп. „Тайм“, в световната търсачка се отбелязва значителен ръст на издирването на информация с въпроса: Ретрограден ли е Меркурий?

В астрологията планетата управлява интелекта и общуването, затова и са много хората, които старателно изследват неговото въздействие. Смята се, че в този период събеседниците не успяват да намират подходящите думи в разговорите, увеличават се неразбирателствата и проблемите,

развалят се семейства, съсипват се приятелства

Наистина ли Меркурий определя съдбата ни?Голяма част от хората продължават да смятат астрологията за наука. Вярно е, има някои научни изследвания, които на пръв поглед изглеждат свързани с астрологията, като например едно скорошно проучване търсеше ефекта на месеца на раждане върху личността.Въпреки това няма научни изследвания, които да показват, че зодията е показателна за характера или житейския път на човека.Трудно е да се каже дали очарованието от звездните знаци е по-сериозно и разпространено днес, отколкото е било в миналото, тъй като популярността на астрологията никога не е била проучвана. Сигурното е, че астролозите днес могат да си служат с напредъка на технологиите и да бъдат по-убедителни в прогнозите си, независимо че и сега цялата тяхното познание се базира на правила, изработени в зората на цивилизацията.От древни времена хората са се опитвали да определят значението на движението на планети и звезди, но астрологията на слънчевите знаци, т.е. тази, която е най-популярна, се радва на възход от 30-те години на миналия век насам. По данни на сп. „Тайм“

първият публично известен хороскоп

предложил прогноза според рождената дата на читател, е отпечатан в британския в. „Сънди Експрес“ през 1930 година. Автор е астролог с името Ар Ейч Нейлър.Списание „Американска астрология“ пък претендира, че е първото издание, в което се появява хороскоп за 12-те зодиакални знака.Оттогава личната звезда карта се превръща в обществен феномен и задължителен атрибут за всички известни личности.През 60-те години на 20-ти век интересът към астрологията достига нови върхове, когато  хората започват да се допитват до астролозите за романтични връзки, парични потоци и дори леки неразположения.

Защо астролозите награбиха Меркурий?

Тълкуването на ретроградния Меркурий с отрицателен знак започва още в зората на цивилизацията ни с древен клон на четенето по звездите, известен като хорарна астрология. В края на миналия век обаче фобията - ретрограден е Меркурий, завладява Холивуд, а оттам и целия свят.Типичен пример е Дженифър Лопес, която не прави и крачка в живота си без да се допитва до астролози. А снимките винаги съобразява с движението на Меркурий.Защо звездите, които обожават бижутата, се страхуват от планетата на диамантите?Това е въпросът, на който отговор няма. Но е факт, че най-близо до Слънцето, температурата на повърхността на Меркурий варира от -180 до 430°C. А това, съчетано с някои от основните й свойства и бомбардирането й от метеорити, я прави планета, инкрустирана с диаманти, според твърденията на световни учени.Публикувано наскоро изследване доказва, че обвивката на Меркурий е различна от другите скалисти планети в Слънчевата система– съставена е от въглерод, който е образувал графитна „черупка“. Метеоритите, които са бомбардирали планетата в продължение на 4,5 млрд. години, са предизвикали удари, които в смесица с високата температура там са превърнали голяма част от графита в диаманти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай