Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно

Няколко фактора играят важна роля в личния живот на по-умните

Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно | StandartNews.com

Интелигентните хора се влюбват по-трудно. Поне така смятат експерти. Но на какво се дължи това и защо по-умните не са готови да се обвържат?.

Те не търсят сериозна връзка на всяка цена. Искат да преживеят красива и споделена любов, но не биха рискували всичко за нея. Особено ако това противоречи на мечтите им и визията за близкото бъдеще.

Имат високи изисквания не към външния вид, а характера. Интелигентните хора знаят, че обсебването от красотата е опасно и в никакъв случай не би им се отразило добре. Те не съдят по "опаковката". Ако сте скучни и посредствени хора с тривиални интереси, не очаквайте да ви обърнат внимание, дори да изглеждате зашеметяващо.  

Самодостатъчни са. Интелигентният човек никога не скучае, защото цени свободното си време. Той познава себе си достатъчно добре, за да знае как да запълни емоционалните празноти поне временно. Затова понякога се самозаблуждава, че всъщност няма нужда от партньор. 

Не обичат празните приказки. Тези хора стрелят направо и не увъртат. За тях е важна пълноценната комуникация. По тази причина са смятани за нетактични и дори груби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай