Събота,

Защо Елизабет II посочи Камила за бъдеща кралица?

От: стандарт -
3434
Защо Елизабет II посочи Камила за бъдеща кралица?
A
A
A

 

Изненада ли британците Елизабет II с изявлението си, че следващият крал ще е Чарлз, а съпругата му – Камила, ще стане кралица – консорт?

Един от най-известнвите журналисти, отразяващ кралското семейство - Питър Хънт, заяви, че кралицата се опитва да обезпечи максимално гладкото и безпроблемно предаване на властта след себе си.

За Камила пътят от третия човек в семейството до бъдеща кралица е завършен, пише Хънт, цитиран от The Independent

Кралският биограф, Ингрид Стюард, главен редактор на списание Majesty, не крие радостта си от съобщението на кралицата.

Трогателното заявление на кралицата ознаменува кулминация на специалните отношения между Чарлз и Камила. След много години публични насмешки, в които призрака на Даяна стоеше зад гърбовете им, кралската двойка най-накрая получи одобрение от самата кралица, казва Стюард пред The Sun.

Според биографа това е реабилитация на жената, която голяма част от хората посочваха като виновник за края на кралската приказка и показва, че Камила е намерила важно място в сърцето на кралицата. Това обаче не е от сега, още по време на сватбата на Чарлз и Камила кралицата произнесе неформална реч, което беше нетипично за нея.

Независимо от прогнозите, че Камила никога няма да стане кралица, че ще бъде само принцеса консорт, Елизабет изненада като я посочи за бъдеща кралица. Това е така, защото Елизабет знае, че само така нещата ще се получат в кралското семейство. Предишната кралица консорт е била именно майката на сегашната кралица.

Стюард твърди, че през последните 10 години британците са променили отношението си към Камила и я уважават, защото нито е търсила показност, нито аплодисменти.

Камила беше много близка с принц Филип и беше човекът, който през последните дни бе неотлъчно до него, което също е повлияло на отношението на кралицата, казва кралският биограф.

В последно време Камила не само е успяла да подобри и отношенията си с принц Уилям, но той бил благодарен, че тя се съветвала с него по всички важни въпроси, смята Стюард.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички