Защо Джоди Фостър се страхува от Антъни Хопкинс

Актрисата искрено се уплашила от своя колега заради превъплъщението му в д-р Ханибал Лектър

Защо Джоди Фостър се страхува от Антъни Хопкинс | StandartNews.com

Джоди Фостър си спомня как се е страхувала от сър Антъни Хопкинс, когато той е бил в ролята на убиеца-канибал д-р Ханибал Лектър. Лентата бе снимана през 1991 г. и Фостър и Хопкинс са в главните роли на „Мълчанието на агнетата“.

През януари 2021 г. филмът на ужасите от 1991 г., базиран на едноименния роман на Томас Харис, отпразнува своята 30 -годишнина.

Джоди играе стажантката на ФБР Кларис Старлинг срещу сър Антъни Хопкинс като затворен убиец и канибал Д -р. Ханибал Лектър, който й помага да хване най-големия сериен убиец Бъфало Бил (Тед Левайн).

58-годишната актриса признава, че искрено се е уплашила от Антъни поради изпълнението му като Лектър и едва след като снимането е приключило, тя е събрала смелостта да говори с него.

В интервю за ОК! списание, тя разкри: Той е изключителен актьор и е толкова мил човек. За първи път го срещнах, когато четяхме сценария около масата. Той започна да чете и изведнъж се почувствах толкова уплашена!

„Мълчанието на агнетата“ пожъна успехи сред публиката и критиците, и спечели награда „Оскар“ в петте основни категории: Най -добър филм, Най -добър режисьор на Джонатан Дем, Най -добър актьор за Хопкинс, Най -добра актриса за Фостър и Най -добър адаптиран сценарий.

Джоди спечели първия си Оскар за най -добра актриса за ролята на оцеляла от изнасилване в драмата от 1988 г. „Обвиняемият“ - режисирана от Джонатан Каплан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай