Петък,

Запъва ли се зимата? Прогнозата

От: Редактор -
666
Запъва ли се зимата? Прогнозата
A
A
A

В петък сутринта температурите отново ще са ниски, до към минус 7 - минус 8 градуса. На места в Западна България ще има ниска облачност или мъгла, която ще се разсее до обяд.

След това денят ще е слънчев с рехава облачност, а температурите ще тръгнат нагоре и ще са в интервала от 5 до 10 градуса. Ще се усили вятърът - поривите в Дунавската равнина, а по-късно и в някои области на Южна България ще са до 60-70 километра в час.

В планините температурите слабо ще се повишат, но ще остане студено и ветровито. Особено силен вятър се очаква по Старопланинските склонове, а по-късно и в масивите на югозапад. Дневни температури ще са между минус 1 градус по високото, до към 3-4 градуса в ниското.

В събота ще е ветровито, с повече облаци сутринта и по-малко следобед. Слаб сняг е възможно да превали в Стара планина. В неделя слънцето ще е по-щедро. И през двата почивни дни дневните температури ще се колебаят в интервала 5-10 градуса.

В първия ден на следващата седмица ще се затопли още малко и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Още в понеделник следобед и вечерта обаче, с преминаване на студен атмосферен фронт вятърът ще се усили и ще започне захлаждане. Валежи от сняг се очакват във вторник, когато и температурите ще се понижат.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com