Започват проверки на автосервизите в столицата

Започват проверки на автосервизите в столицата | StandartNews.com

София. Проверяват автосервизите на територията на столицата. Проверката, която е първа по рода си, е съвместно между Столичния инспекторат и Главна инспекция по труда.

Служителите на двете служби ще проверяват за документи, разрешителни, търговска и рекламна дейност, организация на движение, както и чистота и управление на отпадъците. Целта на бъдещата инспекция е да се осъществи по-засилен контрол върху дейността на автосерзивите, съобщават от Столичния инспекторат.

Основен акцент на проверката ще бъде къде се изхвърлят отпадъците от ремонтните дейности по колите, което често се върши не по правилата, обясняват инспекторите. Изгорелите масла трябва да се събират в специални за това варели, които в липсват в много от сервизите. Специалистите, които ще проверяват допълват, че фирмите, които извършват автомонтьорски услуги трябва да притежават договори с лицензирани организации за събиране на отпадъците. Освен за отпадъците, ще се следи и за поставени без разрешение рекламни материали, осъществяване на търговска дейност извън автосервиза, както и извършване на ремонти извън търговския обект.

На нарушителите ще бъдат налагани административни глоби и санкции. Ако има нарушения, които са извън правомощията на инспектората, тогава ще се уведомяват районните кметове и компетентните по случая служби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай