Започва процесът за убийството на банкерката Павлинка Йовчева

Започва процесът за убийството на банкерката Павлинка Йовчева | StandartNews.com

Килърът Любомир Симеонов купил пистолет от Павел баня два месеца преди екзекуцията

Бургас. Всеки момент започва процесът за убийството на бургаската банкерка Павлинка Йовчева. Единственият обвиняем, който ще застане на подсъдимата скамейка, е билкарят Любомир Симеонов. Обвинителният акт срещу него вече е готов и ще бъде внесен в съда за насрочване на първото заседание, уточниха от прокуратурата.

Той е обвинен в две престъпления - за убийството на Йовчева и за притежаване на незаконно оръжие със заличени фабрични номера. Обвинението за убийство е по чл. 115 от НК, който предвижда от 15 до 20 години затвор или лишаване от свобода до живот. Предвид факта обаче, че Симеонов е направил пълни самопризнания и сам се е предал, най-вероятно процесът срещу него ще бъде съкратен. Според юристи той ще се възползва от законовата възможност при съкратен процес наказанието му да бъде намалено с една трета. Това означава, че присъдата му може да бъде намалена от 10 до 13 години затвор. Прокуратурата е повдигнала срещу Симеонов и второ обвинение за притежаване на незаконно оръжие. В хода на разследването е установено, че два месеца преди разстрела на банкерката убиецът е купил пистолет "Макаров" на черно от Павел баня. Хората, които са му продали оръжието със заличени номера, до момента са неизвестни. Любомир Симеонов твърди, че не ги познава и не може да ги опише как изглеждат.

Експертизите са доказали, че незаконният пистолет е произведен във фирма "Арсенал", а куршумите за него са руско производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай