Започва конференция на тема Националната сигурност

Започва конференция на тема Националната сигурност | StandartNews.com

София. Конференция на тема „Националната сигурност: актуални въпроси, подходи, решения" ще се проведе в Българската академия на науките (БАН), като нейни организатори са БАН и Софийският форум за сигурност. Това съобщиха от Министерството на отбраната. Президентът Росен Плевнелиев ще открие мероприятието и ще се срещне с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров и с ръководството на академията.

Конференцията ще се проведе днес и утре , а в нея ще участва и началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков. Във форума ще участват и президентите на България Петър Стоянов (1997 - 2002 г.) и Желю Желев (1990 - 1997 г.). Целта на конференцията е да бъдат анализирани рисковете и заплахите за националната сигурност и механизмите и организацията за справяне с тях.

В първия работен ден началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков ще приветства от името на министър Ангел Найденов участниците в конференцията и ще вземе отношение по въпроси на отбранителната политика на Република България. Във форума ще се включат и представители на държавни институции, стопански и неправителствени организации, на академичните среди. Конференцията ще бъде открита от 9.30 часа в Българската академия на науките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай